Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

"La presència del català es va fent un lloc a les prestatgeries comercials de joguines"

20-Oct-2014


Opinió. Plataforma per la Llengua
20/10/2014
Una llengua d’il·lusió
"La presència del català es va fent un lloc a les prestatgeries comercials de joguines"
Francesc Marco
Plataforma per la Llengua
Que els infants puguin jugar en català ha estat un dels objectius de la Plataforma per la Llengua. Per això l’entitat disposa d’una àrea específica de treball per normalitzar el sector dels jocs i el lleure. L’ONG del català s’hi ha dedicat i, anualment, amb el CPNL ha editat catàlegs amb el conjunt de joguines disponibles en català. A més, per facilitar l’accés als productes, des de la Plataforma s’ha creat un lloc web específic, amb molt bona acollida, on se’n concreten les característiques i les recomanacions per franges d’edat i tipologia. El trobareu a www.jocsijoguines.cat

Les noves perspectives empresarials, el valor afegit que suposa el català, el Codi de consum i les actuacions de la Plataforma per la Llengua, entre d’altres, han facilitat que els percentatges de jocs i joguines que inclouen el català comencin a millorar. La presència del català es va fent un lloc a les prestatgeries comercials de joguines.

Els projectes de l’entitat no s’aturen i ja estem preparant noves actuacions en la mateixa direcció. Com a mostra, el 22 de novembre se celebra al passeig Lluís Companys de Barcelona, tocant a l’Arc de Triomf, l’onzena Festa pel Joc i el Lleure en català, que ja s’ha convertit en un dels esdeveniments que cada any crea sinergies entre les famílies, els infants i els fabricants i comerciants de joguines.

El que espera l’organització és que, ara que l’oferta comença a ser important, també es tingui en compte el català a l’hora d’escollir els jocs i les joguines.

Francesc Marco

Origen


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/una_llengua_d_il_lusio_103933.php

Més sobre Productes en català (90)