Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La carta de baixa al PP de Cristòfol Soler corre com la pólvora

Vilaweb 1-Set-2014

Dilluns 01.09.2014 18:20

La carta de baixa al PP de Cristòfol Soler corre com la pólvora

Hi diu que no s'avé gens amb l'actual direcció del PP, que s'ha acarnissat contra la cultura, la llengua i la identitat del país

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Tal com havia anunciat, l'ex-president del govern balear Cristòfol Soler s'ha donat de baixa del PP avui al matí. I ho ha fet lliurant una carta al president de la junta local i batlle d'Inca, Rafel Torres (PP), que més tard ha penjat a Facebook.

A la carta, Soler li demana que el doni baixa com a afiliat del Partit Popular i n'explica els motius. Parla, sobretot, de la incomoditat amb 'les qüestions i pronunciaments de l'actual direcció regional del PP a les Illes' i la 'sintonia nul·la' amb l'actual direcció, que s'ha 'acarnissat' contra la cultura i llengua i, en general, ha mostrat 'un menyspreu als elements d'identitat del nostre país'. 'Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern', afegeix.

Com que Soler no veu cap voluntat interna de redreçar aquestes polítiques, considera 'inevitable sol·licitar la baixa com a afiliat com més aviat millor'.

Ací teniu la carta íntegra adreçada a Rafel Torres:

«T'adreç aquest escrit per manifestar-te la meva voluntat de causar baixa com a afiliat al Partit Popular i, consegüentment, de la junta local d'Inca.

Com bé saps per l'amistat que ens uneix, són moltes les qüestions i pronunciaments de l'actual direcció regional del PP a les Illes Balears que em produeixen una incomoditat cada vegada més evident fins que ja he arribat a un moment personal en què la meva sintonia amb l'actual direcció ha esdevingut gairebé nul·la.

El balanç personal que faig de l'actuació del partit, i més en concret de l'actuació del Govern de les Illes Balears aquests darrers anys, és el d'un enfrontament acarnissat envers la nostra cultura, la nostra llengua i en general un menyspreu als elements identitats del nostre país. Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern.

A hores d'ara, no crec que internament hi hagi voluntat de redreçar aquestes polítiques, per la qual cosa consider inevitable sol·licitar la meva baixa com a afiliat com més aviat millor.

Per la meva part, no dubtis, en cap cas, que l'amistat personal que mantenim pugui ressentir-se per aquesta decisió. Sempre et tindré com a amic personal al marge de qualsevol esdeveniment polític.»
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4208961/2...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)