Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Alcoi comença a fer justícia amb Ovidi Montllor

Vilaweb - Bel Zaballa 28-Gen-2013

Dilluns 28.01.2013 16:50

Autor/s: Bel Zaballa
Alcoi comença a fer justícia amb Ovidi Montllor

L'ajuntament li dedicarà un passeig i un espai permanent

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Ovidi Montllor tindrà, finalment, un carrer a la seva ciutat, Alcoi. L'ajuntament, fins fa poc a mans del PP, no havia reconegut mai la figura d'Ovidi Montllor, mort fa divuit anys i a qui les institucions havien fet el buit durant molt de temps. El nou equip de govern (primer format per PSPV, EUPV i el Bloc, i actualment amb PSPV i EUPV) veia clar que calia retre-li l'homenatge que es mereixia. Ara ha començat a fer justícia a un dels fills més destacats de la ciutat.

La junta de portaveus ha aprovat per unanimitat (també amb els vots del PP) de canviar el nom del passeig del Viaducte pel d'Ovidi Montllor. La petició d'un carrer amb el seu nom també ha estat objecte d'una campanya a la xarxa.

El nom del passeig Ovidi Montllor es farà oficial el 10 de març, el divuitè aniversari de la seva mort. Però a Alcoi s'hi faran més actes de reconeixement. Al jardí del passeig s'hi instal·larà l'Espai Ovidi Montllor, on s'exposaran textos escrits per diverses personalitats sobre la relació d'Ovidi amb el cinema, el teatre, la música i la poesia. Al passeig també s'hi inaugurarà una escultura d'Ovidi Montllor, que l'ajuntament ha encarregat a l'artista alcoià i amic Antoni Miró.

Abans, el dia 2 de febrer, es descobrirà una placa a la façana de l'edifici on va néixer, al carrer de Sant Joan de Ribera, al barri del Viaducte. Hi actuarà Toti Soler, company seu durant bona part de la trajectòria artística i vital. També hi haurà una petita actuació d'Hugo Mas i un recital del poeta David Peidro, que glossarà la figura de Montllor.

A banda els actes organitzats per l'ajuntament, la companyia de teatre La Dependent s'ha afegit a l'homenatge amb dues produccions: 'Homenatge a Teresa', i 'Un quart amb l'Ovidi', pensada per al públic infantil.
Vilaweb - Bel Zaballa

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4078312/2...

Més sobre Figures i personatges (1155)