Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'OCB creu que es demostra que hi ha agressions per motius lingüístics

Diari de Balears - Agències 16-Mai-2011

Balears | Política
L'OCB creu que es demostra que hi ha agressions per motius lingüístics
Agències | 16/05/2011 | Vistes: 84

Actualment puntuat amb 0 estrelles sobre 5
Puntua amb 1 estrelles
Puntua amb 2 estrelles
Puntua amb 3 estrelles
Puntua amb 4 estrelles
Puntua amb 5 estrelles

L'Obra Cultural Balear (OCB) s'ha felicitat avui per la sentència contra un guàrdia civil que ha estat multat amb 1.200 euros per pegar a un jove que li va parlar en català i ha alertat que "això demostra l'existència d'agressions per motius lingüístics" de les forces de seguretat.

L'entitat, que va ser denunciant en aquesta causa judicial la sentència de la qual s'ha conegut avui, ha assegurat en un comunicat que "aquest cas sols és la punta de l'iceberg" i que "periòdicament es produeixen casos semblants a totes les Balears".

L'OCB ha denunciat la "passivitat" de les autoritats competents i en especial de la Delegació del Govern a Balears, davant d'"aquests casos de menyspreu claríssim contra els drets dels ciutadans".

L'entitat ha manifestat el seu convenciment que les lleis que protegeixen el dret dels mallorquins a parlar sempre i en qualsevol lloc en català són "sistemàticament violades per una part important dels servidors públics".

L'OCB ha anunciat la seva intenció de continuar denunciant tots els casos d'atacs contra els drets lingüístics i ha assenyalat que considera "fonamental" que "tots els funcionaris públics que treballen a les Balears tinguin coneixements bàsics de català".

El jutge d'instrucció número 8 de Palma, Antoni Rotger, ha condemnat un guàrdia civil a pagar una multa de 1.200 euros i les costes processals per haver lesionat un jove que es va dirigir a ell dues vegades parlant en català i ha absolt un segon agent del mateix càrrec per no haver intervingut.

La sentència assenyala que, amb l'agressió, els agents van infringir la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de les Balears de reconeixen el dret de tots els ciutadans de les illes a conèixer i utilitzar la llengua catalana.
Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/l...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)

Destacats