Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern del pp autoritza que ens puguen pegar

20-Mai-2014

El govern del pp autoritza que ens puguen pegar
adasi | dimarts, 20 de maig de 2014 | 00:51h
Per al govern espanol, és legal pegar als estudiants valencians.
És legal de posar bombes a intel·lectuals valencians. Fins avui, ningú no ha sigut castigat. Per al govern espanol, n'hi ha prou amb un càstig mínim si l'assassinat és un jove valencià. Sembla una burla, o un insult. Un impossible, direu. Però la realitat dels valencians governats fa tants anys per impresentables és com és. Cap dels dos grans partits majoritaris, de referència estatal, no han mogut un dit per averiguar què passa a València, quan les bandes violentes ataquen joves, o casals, o centres de cultura. Mai ningú no ha investigat què passà amb Fuster o amb Sanchis Guarner.

Faltava que el govern espanol autoritzés contramanifestacions violentes que busquen la provocació i l'amenaça. A consciència?

El silenci i la impunitat de tants disbarats no amaguen la legalitat vigent: contra els valencians tot li val, la persecució, el robatori, la violència i fins i tot l'assassinat.
El cas Guillem Agulló clama el cel, perquè de justícia no n'hi ha.

No cal dir que l'insult i l'amenaça són tan habituals del discurs oficial de les institucions valencianes que deurien esser un model de respecte, de moral, de comportament, que res no ens escandalitza. Governats per presidents de generalitat o diputació de dubtosa talla intel·lectual, de moralitat obscena i justícia invisible, ho esperem tot, o gairebé tot. Per què ens hauríem d'estranyar.

Algú sap on son els mitjans valencians liquidats, prohibits o robats? Sap ningú on són les caixes d'estalvis valencianes? On són els bancs valencians? Qui s'ha quedat el patrimoni valencià dels valencians? Com és que no podem cobrir ni els deutes de la sanitat o l'educació? O quan va ser que vam tenir l'últim polític honrat, ho sap algú? Algú ens podrà explicar per què, els valencians, en els últims quaranta anays hem rebut i rebem aital correctiu?

Que disssabte enviaren uns parafeixistes a pegar contra estudiants i contra l'escola, mostra al món la diferència entre ser valencià i ser espanol. Malgrat que molts valencians encara tenen la bena als ulls.

Ara mateix, l'odi és tan gros, que sembla que el govern del pp ha autortzat bandes i creminals perquè ens puguen apallissar, fins i tot quan ens manifestem per l'escola, mestres, xiquets, pares, pacíficament i lúdica.

És veritat, no som com ells, encara que ens obliguen a viure-hi de costat.
Albert Dasí

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/264493

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)