Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Softcatalà presenta l'OpenOffice.org 3.2 en català i demana ajuda

4-Mar-2010

Softcatalà presenta l'OpenOffice.org 3.2 en català i demana ajuda
marcbel | Informàtica, Internet i Tecnologia | dijous, 4 de març de 2010 | 19:07h
Fa pocs dies anunciàvem a Softcatalà la disponibilitat de l'OpenOffice.org 3.2 en català. Vegeu la nota de premsa a sota. Aquest cop, però, hi ha hagut un problema. Tot i que la traducció està gairebé feta al 100%, a la versió 3.2 veureu uns quants menús (per sort no gaires de primer nivell) en anglès. Menús que estan traduïts, però en el procés de construcció a OpenOffice.org d'aquesta versió en català vam fallar. Perquè calen més col·laboradors.

Com dic sovint a les presentacions públiques que faig, el programari lliure ens proporciona la llibertat de tenir-lo en català, però ho hem de fer nosaltres (com la majoria de resta de comunitats lingüístiques). Si voleu posar el vostre granet de sorra en la utilització de la llengua catalana, col·laborar amb l'equip de traducció al català de l'OpenOffice.org és una contribució molt significativa. És el programa amb més descàrregues a Softcatalà, vora 200.000 anuals, i s'utilitza als sistemes educatius d'arreu dels Països Catalans. Només us heu d'apuntar a la llista de correu del projecte.

Softcatalà presenta la traducció al català de l'OpenOffice.org 3.2Softcatalà

L'OpenOffice.org és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Hi podreu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. L'OpenOffice.org 3.2 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux, Unix, Mac i Solaris.

El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc), el mòdul de presentacions (Impress) i l'eina de dibuix (Draw). Els usuaris, per tant, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L'OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d'utilitzar, d'estudiar, de millorar i de compartir el programari. La versió 3.2 de l'OpenOffice.org inclou les següents novetats.

A nivell general s’ha millorat la importació de documents amb formats propietaris així com el suport per a postscript amb tipus de lletra opentype. Quant a les millores concretes de cada programa del paquet , l’únic canvi al Writer és que l’exportació a mediawiki ara serà una extensió; el Calc ha obtingut moltes millores de funcionament, a l’igual que la resta d’aplicacions.

Teniu més informació a:

* Projecte de catalanització
* Baixada de la darrera versió en català
* Pàgina amb el llistat complet de canvis

Traducció imcompleta

Aquesta versió de l'OpenOffice.org 3.2 no es trobarà completament traduïda al català. Tot i que la traducció es troba al 92%, el complex procés de creació dels paquets finals no ha permès a l'equip tenir el temps suficient per comprovar si la traducció s'havia integrat correctament, per la qual cosa alguns menús interns del programa es mostraran en anglès en aquesta versió. Per descomptat, això no afectarà de cap manera al correcte funcionament del programa.

Crida a la participació

El projecte de traducció necessita més voluntaris. Si sou usuaris de l’OpenOffice.org i esteu interessats en ajudar amb el projecte, no dubteu en passar-vos per la pàgina del projecte de l’OpenOffice.org a Softcatalà i apuntar-vos a les llistes de correu, on podreu contactar directament amb l'equip de traducció per a involucrar-vos en el projecte. Probablement l’OpenOffice.org sigui un dels projectes més importants del programari lliure i una de les traduccions amb més transcendència del català.


Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.

Softcatalà presenta l'OpenOffice.org 3.2 en català i demana ajuda

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/161402

Més sobre Softcatalàvalencià (51)