Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Resposta de VilaWeb a Ciutadans, en defensa de la llibertat de premsa

19-Nov-2014

Dimecres 19.11.2014 18:37

Autor/s: Comunicat de l'empresa editora de VilaWeb
Resposta de VilaWeb a Ciutadans, en defensa de la llibertat de premsa

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Aquest dimecres al matí Ciutadans ha presentat al Parlament de Catalunya una moció contra VilaWeb pel seguiment que aquest diari ha fet del 9-N. Ciutadans reclamava amb aquesta moció la retirada de les subvencions que VilaWeb, com tots els diaris en català, rep de la Generalitat. Creiem que l’actitud i la mateixa proposta de Ciutadans és insòlita i intolerable en un règim democràtic.

VilaWeb és un mitjà privat i l’excusa de que ’viu de les subvencions’ és falsa. Les xifres de negoci de VilaWeb són públiques, com ho són les de qualsevol empresa. Les subvencions que rep VilaWeb representen en el darrer exercici només el set per cent del seu volum de negoci. Fa dinou anys que VilaWeb existeix i totes les subvencions rebudes en aquest període no arriben a representar el cinc per cent.

VilaWeb es financia a través de la publicitat i sobretot a través de la subscripció dels lectors. Una subscripció voluntària creada precisament per a que els lectors que ho vulguin ens ajudin a defensar la nostra llibertat d’expressió i la nostra línia editorial, que com s’ha vist avui està clarament amenaçada.

A Ciutadans el que li preocupa no és la despesa pública, o si no hauria d’explicar perquè enfoca els seus atacs només contra VilaWeb. A Ciutadans li preocupa allò del que VilaWeb informa i el compromís que VilaWeb té amb el periodisme independent i amb els Països Catalans.

VilaWeb ha demanat empara al Col·legi de Periodistes perquè considerem intolerable que un partit polític amenaci un mitjà des del Parlament, ens assenyali amb la diana. VilaWeb també agraeix als representant de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP la defensa pública que han fet durant la sessió del nostre mitjà i de la llibertat de premsa.
Comunicat de l'empresa editora de VilaWeb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4220420/20141119/resposta-vilaweb-ciutadans-defensa-llibertat-premsa.html

Més sobre Diaris digitals i altres mitjans de comunicació digitals (110)