Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Record personal de Max Cahner

15-Oct-2013


Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Record personal de Max Cahner
Record, Personal, Max Cahner, Jordi Porta

S'han dit --i encara es poden dir-- moltes coses sobre Max Cahner. L'exconseller de Cultura va tirar endavant amb energia i resolució diverses iniciatives de caràcter cultural i va comprometre's sense complexos en la recuperació del poder polític que necessitava i necessita Catalunya. Per la meva part només voldria exposar una breu anècdota viscuda en la meva joventut.

Jo tenia 19 anys i no coneixia en Max Cahner. En aquell moment jo estava compromès amb el moviment escolta i formava part d'un petit equip que convocava reunions amb gent que ens podia formar culturalment i cívicament sobre el nostre país.

Per aquelles reunions, que es feien cap al tard a una casa particular, hi havien passat persones com l'Enric Lluch i d'altres que ara no recordo. El que sí que em va quedar fixat en la memòria va ser una persona que era més jove que jo i que ens va donar una lliçó d'història del nostre país.

Rigorós i compromès, era un home que ens animava a posar-nos al seu servei. Aquesta persona es deia Max Cahner. Sempre l'haurem de tenir present.

Jordi Porta. President de la Fundació Enciclopèdia Catalana

Origen


http://www.tribuna.cat/opinio//record-personal-de-max-cahner-15-10-2013.html

Més sobre Figures i personatges (1155)