Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Amb Carles Mateu Blay. Prou!

21-Set-2013


Amb Carles Mateu Blay. Prou!
eduardsola | dissabte, 21 de setembre de 2013 | 20:11h

Per nosaltres els catalans d'arreu dels Països Catalans les mostres d'anticatalanisme tenen una part de vergonyants. Vergonya aliena, en bona mesura per les formes, en bona mesura perquè encara no ens en sabem a venir que puguin existir.

Molts podríem parlar de les mostres d'anticatalanisme que hem rebut al llarg de la nostra vida i no ens separaríem mai d'aquestes dues raons. I en el fons, sempre queda el gest idiota per part dels imperialistes de voler-se imposar a aquell a qui no et correspon. Una distància que mai més s'escurçarà.

Joan Tremosa fa bé de denunciar sistemàticament a la Cambra europea els atacs a la nostra cultura. Cal fer-ho sempre. M'agradaria, però, que des d'aquí es creés una institució que, més enllà dels mitjans de comunicació o amb col·laboració amb ells, divulgués de forma clara les reaccions de la Cambra.

Casos com el d'en Carles Mateu, el conductor d'Almenara, són una mostra de les pobríssimes garanties de sortir indemne en un encontre amb la Guàrdia Civil en territori català. I això, personalment i perquè ja me les he tingudes en alguna ocasió per parlar en català, genera malestar i angoixa. A mi me'n genera i no perquè en sigui propens.

Cal dir prou a la por i reclamar i exigir democràcia. Democràcia i justícia.

Eduard Solà Agudo

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/251498

Més sobre Discriminació lingüística (411)

Destacats