Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El futur dels mitjans públics

3-Mar-2013

El futur dels mitjans públics
03/03/13 02:00 -

Els mitjans de comunicació públics són a Catalunya una estructura d'estat imprescindible, però abans que això són una eina vital per arribar a aquest estat amb un espai de comunicació català viu. Una visió compartida per la gran majoria representada al Parlament de Catalunya perquè en les tres dècades d'història de televisions i ràdios públiques a casa nostra l'aposta ha estat indiscutible.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que és l'organisme que aglutina el nervi comunicacional públic del país, passa una situació d'incertesa derivada de la confluència conjuntural de circumstàncies econòmiques adverses com ara la caiguda dràstica dels ingressos per publicitat i la retallada de l'aportació de fons públics per part d'un govern escanyat per la crisi i, sobretot, per un Estat espanyol que persegueix l'ofec financer de la Generalitat.

Aquesta conjuntura ben segur que obligarà a engegar una profunda reforma de la Corporació, una feina que cada cop sembla més inevitable i que, sense cap mena de dubte, hauria de servir per optimitzar, racionalitzar i modernitzar una estructura vital per al futur del model de país que vol la majoria. Sobre la base d'aquests plantejaments nacionals irrenunciables, i en vista de la certesa que no es pot fer el mateix que es feia si no s'hi aboquen uns recursos avui inexistents, cal planificar una reestructuració que vagi més enllà de la retallada arbitrària però que alhora eviti una defensa del mitjà que identifiqui sense matisos la qualitat amb el manteniment de la situació. La fortalesa dels mitjans públics és tan necessària que resulta imprescindible no confondre els punts bàsics amb els punts febles.
Darrera actualització ( Diumenge, 3 de març del 2013 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 03-03-2013 Pàgina 31
El Punt Avui. Edició Nacional 03-03-2013 Pàgina 2

DESA LA NOTÍCIA A:
Desar aquesta pàgina a:
Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera
Comentaris
Miquel Altimires i Ros (Granollers)
L'ofec econòmic a la Generalitat de Catalunya, és premeditat i executat pel govern central.
De fet, governs anteriors tenen també una gran responsabilitat pels quantiosos deutes heretats.
Diumenge 03 març 2013, 06:59
enric vilar mestre (Barcelona)
En defensa del anterior Govern d´en Montilla, i malgrat que van deixar el calaix buit de diners i ple de facturas i compromisos que s´han de honorar, la veritat es que Ell no es pensaba que el Govern Centralista i anticatalanista del Partit Popular serien tan fills de puta que en lloc d´enviar els sabres a imposar el seu ordre, el que han planificat Maquiavelicamen t es ofegar financerament La Generalitat. Curiosament, dit aixo, sosting que això portara un retruc tan gran, que sera el poble sortint al carrer, amb no 2 sino 3 millions de "residents de per vida" a Catalunya (castellanoparla nts inclosos de primera segona i tercera generació), els quals demanaran , no ja el dret a decidir, sino tirar de pet per l´independència. Aixo passara quan l´avi vagia la farmàcia a buscar las pindolas de la pressió; la farmacia del costat haura tencat perque la Generalitat no te els diners per pagar.la. Es mes, no els pot desviar perque li venen marcats ahon han d´anar per Madrid.
Diumenge 03 març 2013, 09:58
Editorial Diari El Punt Avui

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/624312-el-futur-dels-mitjans-publics.html

Més sobre Espai català de comunicació (254)