Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Catalunya, la porta a Europa del País Valencià

30-Oct-2012

Catalunya, la porta a Europa del País Valencià
DES DE LA TRONA
30/10/12 08:46 - Sal·lus Herrero -

Diguen el que diguen, els espanyolistes i les seues sucursals, això del pancatalanisme em sembla ‘sexy'. Ja sé que uns s'”exciten” d'una altra manera, emprenyant-se rabiosament, i que no és bo per a la seua salut perquè els agafarà algun pantaix, però jo només oir aquest sol mot m''erotitze' i trobe que l'atzucac valencià on estem ficats, té una eixida saludable, assenyada i raonable cap a Europa i cap al món sencer conjuntament amb Catalunya que està més a prop i és la nostra “porta a Europa” en tots els sentits. Sense l'enfortiment de lligams entre les identitats culturals més fràgils de l'eix mediterrani, sense estructures d'estat pròpies (digueu-li com li digueu), ens duen a una globalització uniformista on desapareguem del mapa geopolític, geocultural i lingüístic. Vostés mateixos.

Entre la vida i la mort, —davant l'arbre del bé i del mal del Gènesi, del Big-Bang o les teories físiques d'Einstein o biològiques de Lynn Margulis—, sempre és preferible l'ajuda mútua, la cooperació, la vida. Inclús encara que el Principat de Catalunya aconseguira la independència, trenar els lligams cooperatius i enfortir els ponts entre el País Valencià i els nostres amics, familiars, coneguts i saludats valencians, rossellonesos, catalans i balears és molt millor que tallar-los, a pesar que des del PP s'han dedicat els darrers anys, amb cos i ànima, a destrossar i a dinamitar tots els ponts del País Valencià amb Catalunya i a serrar totes les arrels comunes i els troncs i les branques sense deixar ni les fulles ni cap fruït.

Ara sembla que es mostren “penedits” però no s'ho creguen. No es creguen res d'aquests encisadors de serps de Marràqueix! “Pancatalanisme”, des d'una confederació valenciana, catalana i balear em sona a ‘bones vibracions', a joia i a goig, a futur.

Ho mire per davant i per darrere, no em sembla gens malament, em reconec amb el ‘pancatalanisme' o ‘panvalencianisme', això és civilitzador, com altres “pan” que ofereixen una perspectiva de món culturalista, pancatalanisme o panvalencianisme és contra l'exterminisme i el totalitarisme dels contraris a les llibertats, qui ens voldrien esborrar del mapa. M'agrada que no puguen esborrar-nos de cap mapa ni d'enlloc!

Quan sent ‘pancatalanisme', se m'erotitza tot el cos i se'm planten les orelles i se m'empina el catxerulo! I sovint no només les orelles i el catxerulo! Que volen que els diga, que s'hem de posar, sovint a un nivell “popular” perquè ens entenguen tots! I el sexe i l'erotisme s'entén perfectament perquè està vinculat a la vida, com quan diem “pancatalanisme”, és dir ver valencianisme, és sinònim de supervivència d'una llengua, d'una cultura, d'una col·lectivitat humana al món; sense tenir més drets que els altres, però tampoc menys, els mateixos drets, el dret a existir, poder reproduir-se i projectar-se en l'avenir, dret a la vida i a tenir futur, això és el pancatalanisme al País Valencià!

És l'aportació més positiva de Joan Fuster, aclarir els vincles entre valencians, catalans, balears i rossellonesos, des de la llibertat, des de la voluntat de supervivència, d'emancipació i d'alliberament. Com la resta de pobles, de llengües i de cultures del món que tenen estat propi per a poder sobreviure i decidir per si mateix, sense haver de suportar un estat hostil, enemic, advers, contrari als nostres interessos vitals i nacionals. Això és el pancatalanisme, els interessos vitals i nacionals del poble català, que hi ha a València, al Principat, a les Illes i al Rosselló. ¿Per què no anem a tenir estat propi, si Malta amb dos-cents mil habitants té reconeguda la seua llengua oficial a la UE i nosaltres els catalans amb més de 10m milions, no tenim cap reconeixement ni a Madrid ni a Europa, i ens prenen pel “pito del sereno”?

Això s'ha d'acabar! Davant l'imperialisme nacionalista espanyol que ens vol anihilar, només ens resta dir, amb serenitat: visca el ‘pancatalanisme' perquè és el mateix que dir visca el panvalencianisme! I això ens convé, de totes totes contra el nacionalisme espanyol que ens vol assimilar i liquidar del tot.
Darrera actualització ( Dimarts, 30 d'octubre del 2012 08:46 )
Sal·lus Herrero

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/589010-catalunya-la-porta-a-europa-del-pais-valencia.html

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)