Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Gran marxa per la llengua

6-Mar-2012

Opinió | Editorial
Gran marxa per la llengua
Editorial | 06/03/2012 | Vistes: 115 vegades
Puntuada amb 5 estrelles de 5 Puntua-la amb 1 estrellesPuntua-la amb 2 estrellesPuntua-la amb 3 estrellesPuntua-la amb 4 estrellesPuntua-la amb 5 estrelles
Els dirigents de l'OCB han convocat per al pròxim dia 25 una gran manifestació a Palma en defensa de la llengua pròpia. La convocatòria arriba en uns moments especialment crítics quan des del Consolat de la Mar s'impulsen normatives que impliquen l'arraconament d'un dels principals valors preservats per l'Estatut d'Autonomia.

Si l'actual Govern es pensava que amb aquestes iniciatives ampliaria la base de suport, s'ha equivocat de cap a coa. No han entès que l'estima a la llengua està molt per sobre d'ideologies, interessos econòmics o posicionaments dins l'espectre polític.

La llengua uneix i fa un país vertebrat, mai no el separa. I si algú es pensava que atiar ara la polèmica idiomàtica li serviria de pantalla de fum perquè la gent no parlàs de depressió econòmica o d'incapacitat per acarar la recuperació, ha errat un cop més. La llengua és cohesió i fe en els ciutadans, és empenta i és cultura, és coratge per vèncer les situacions difícils, és el tots a l'una, és confiança en el futur.
Editorial Diari El Punt Avui

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/opinio/gran-marxa-per-la-llengua.html

Més sobre Obra Cultural Balear - Xarxa per la llengua, la cultura i el país (331)