Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

"Sicaris" del PP?

27-Dec-2011

Dimarts, 27 de desembre del 2011 | 17:58CRÒNICA · COL·LECTIU JOAN CREIXELL

"Sicaris" del PP?
Joan Creixell, Sicaris, PP, CiU
Fa ja uns mesos a les Illes i uns anys al País Valencià, que el PP actua com a vertader botxí de la nostra llengua, cultura i nació ─per a aquells que tenen clara la nació catalana completa.


El PP duu a terme, en aquests territoris de la nació, un programa de nacionalització espanyola sense escrúpols. El PP, les clavegueres i els aparells de l'Estat agredeixen i desnacionalitzen les Illes i el País Valencià, i pretenen reduïr, únicament, el "càncer català" al Principat.

Aquí, al Principat, el PP planteja el mateix. Saben, però, que els caldrà anar per fases i potser amb més tacte i sutilesa, usant la gran excusa: la crisi econòmica en la què tot s'hi val. I a més, aprofitant també la debilitat parlamentària de CiU, amb l'objectiu de conduïr-los a ésser els "sicaris a sou" de quatre engrunes i vots al Parlament per a fer la feina bruta. Quina? Canviar la nostra política d'immersió lingüística ─que no sols garanteix la llengua sinó la cohesió social─, afeblir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i permetre la invasió i lideratge de les televisions espanyoles, dels seus continguts i del seu imaginari nacional.
Per quan un gran pacte nacional per frenar en sec l'estratègia espanyolitzadora del PP?
El PP també pretén convertir la nostra Policia Nacional - Mossos d'Esquadra en una policia subsidiària amb un redesplegament dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, amb noves instal·lacions i assolint, amb fermesa, les competències que encara tenen en el marc de la Llei estatal de Cossos i Forces de seguretat de l'Estat. I, finalment, busquen destruïr també la nostra visibilitat i presència internacional amb una intel·ligent i exitosa ─i ben orquestada─ campanya de desperstigi contra les anomenades "ambaixades".

És aquí on, lamentablement, el PP ha trobat aliats interns acomplexats o "quintacolumnistes" que fan el joc a l'Estat i els seus interessos. Fins aquí el PP, els aparells de l'Estat, ens volen anorrear, mentre veuen que dia a dia la sobirania, la independència i la voluntat de divorci tenen més acceptació entre la població, cansada de l'espoli i el menyspreu. Som l'última colònia, i ho saben.

El que és imperdonable, però, és que certs sectors de CiU, conscientment o inconscient, es converteixin en "sicaris del PP". En el cas de la immersió, una consellera digna i unes forces polítiiques catalanes majoritàries han impedit fins ara la maniobra. Però l'atac a la CCMA, a la nostra Policia Nacional ─més sutilment─ i al nostre servei exterior mereix una reacció més contundent de CiU i la resta de forces polítiques. Per quan un gran pacte nacional per frenar en sec l'estratègia espanyolitzadora del PP?

CiU cal que s'entengui amb ERC, i també amb ICV i PSC, tot i les dificultats d'aquestes dues últimes forces polítiques, les quals però és cert que ni a les Illes ni al Principat, mai no han sigut botxins i han ajudat amb més o menys complexes a la nostra construcció nacional.

A CiU necessiten canvis de persones i estratègies per tal d'establir noves complicitats i aliances que evitin allò que temen molts militants i votants de CiU sobiranistes: convertir-se en "sicaris del PP" afeblint la llengua, la cultura i la nació amb pactes antinatura amb el PP.
COL·LECTIU JOAN CREIXELL

Origen


http://www.tribuna.cat/cronica/collectiu-joan-creixell/sicaris-del-pp-27-12-2011.html

Més sobre Paraules i fets en la defensa del català (324)

Destacats