Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Cant al Ras' per la festa popular

22-Mai-2011

Cant al Ras' per la festa popular
adasi | regals | diumenge, 22 de maig de 2011 | 21:47h
Anit se celebrà la quinzena edició del Cant al Ras a Massalfassar, l'Horta Nord, organitzat per la Colla de dimonis del Café de l'Infern. Josep Vicent Frechina, que és qui obra la cerimònia, va agrair la participació de públic i de músics i cantants. Cant al Ras es consolida com una festa lúdica en favor de la cançó popular amb un mostrari d'allò que som, per la música.
Un màxim de tres cançons per participació dóna agilitat a la nit, que malgrat tot es va fent llarga, després del sopar a la fresca, fins entrada la matinada. Moltes hores entaulats, però, paguen la pena de fruir de moments fantàstics, de veus de batre, o de bressol, d'actuacions menys lluïdes, i de cracs que són imprescindibles: jo em quede amb el Toni de l'Hostal ahir, acompanyat de totes les maedéus, les trobaes i les principals, amb una ironia sublim acompanyada de bona música, a la manera de Neil Young, explicava Carme, i tot plegat abans de les votaes d'avui, que semblen que pinten a València com gairebé sempre i ja passa fa segles, que no acabem de mereixer-nos aquests miracles polítics que semblen càstigs divins, o bíblics, com aquelles plagues del germà Moisés. És això, realment, que patim unes plagues en format popular i polític que ens van pegant en el tos i en el baix-ventre.

Per molt anys els dimonis, que n'han fet vint, a l'Horta Nord, i el Cant al Ras, per descobrir-nos que si bé no fem forat a la política, per la música i per la capacitat d'organitzar revetlles d'alta categoria, no ens berenem ara mateix.
Albert Dasí

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/197708

Més sobre Glosadors - Cultura tradicional (136)

Destacats