Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Govern d'Andorra lamenta que Gisela no canti en català al festival d'Eurovisió

Vilaweb - Europa Press 13-Dec-2007

13/12/2007 16:42ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 13 de desembre (EUROPA PRESS)

El ministre de Cultura i portaveu del Govern d'Andorra, Juli Minoves, ha lamentat avui que Gisela no canti en català sinó en anglès al festival d'Eurovisió, amb una peça que només inclourà una petita part en la llengua oficial del Principat.

En una entrevista del Diari d'Andorra recollida per Europa Press, Minoves ha declarat que el Govern desitjava que la cançó "fos en català", i així ho ha manifestat per escrit a la direcció de l'emissora pública Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), que va escollir la cantant catalana.

"La posició del Govern ha estat clara i explícita", ha dit el ministre, i ha insistir que no està "massa d'acord" amb la poca presència del català en la cançó.

El portaveu del Govern ha constatat que "la decisió ha estat diferent a la que demanava", i ha afegit que la direcció de la televisió pública ha explicat oralment les seves raons, justificant-les per qüestions comercials. El ministre ha dit que, en qualsevol cas, el balanç caldrà fer-lo després del certamen.

La cantant Gisela, exconcursant d'Operación Triunfo, serà la representant del Principat malgrat algunes crítiques per no ser ciutadana andorrana.

Serà la cinquena aposta d'Andorra a Eurovisió i hi acudirà amb la cançó 'Casanova'. Actualment, la cantant participa al musical 'Boscos endins' --en el paper de Ventafocs-- que la companyia Dagoll Dagom va estrenar fa poc al festival Temporada Alta de Girona.
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre El català a Eurovisió (43)