Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Govern andorrà obre 78 expedients per l'incompliment de la llei del català

Vilaweb - Europa Press 19-Nov-2007

19/11/2007 21:42ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 19 de novembre (EUROPA PRESS)

El Servei de Política Lingüística del Govern andorrà ha obert l'últim any 78 expedients per incompliment de la llei del català. D'aquests, més de la meitat s'han resolt corregint el problema detectat. Així es reflecteix a la memòria que avui han presentat els responsables del servei, on també s'ha fet una crida als catalanoparlants perquè s'ofereixin als interessats a aprendre el català a través del programa de Parelles Lingüístiques.

El motiu més comú de les infraccions de la llei del català és el mal ús de la llengua oficial als rètols dels comerços, en l'elaboració de cartes i menús en establiments de restauració, i en la facturació de les empreses. Des que es va posar en marxa el servei d'inspecció i dinamització de l'àrea de Política Lingüística fa un any, ja s'han fet 104 actuacions de control, de les quals en 78 casos s'han obert expedients. Els seus responsables han remarcat l'aspecte dissuasori d'aquests expedients.

D'altra banda, el govern andorrà vol avançar en la col·laboració amb Catalunya per crear accions conjuntes. Demà hi haurà, per exemple, una reunió a Barcelona, on s'estudiarà portar a Andorra més cinema en català, una acció en què és imprescindible l'ajuda de la Generalitat, segons ha destacat el ministre Portaveu del Govern, Juli Minoves.
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre Política Lingüística Estat andorrà (72)

Destacats