Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Oberts 76 expedients per incomplir la Llei del català

El Periòdic d'Andorra 25-Oct-2007

INFRACCIONS D'ALGUNS COMERÇOS
Oberts 76 expedients per incomplir la Llei del català

1. ? L'Executiu diu que vol fer complir la legislació de forma directa i literal
2. ? Minoves: "La llengua oficial ha de ser també la llengua que utilitzem tots"

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLAEl ministre portaveu, de Cultura i Ensenyament Superior, Juli Minoves, va anunciar ahir que en els darrers mesos s'han obert 76 expedients a diferents comerços per incompliment de la Llei del català. Minoves es va mostrar satisfet que dels 76 expedients, 52 ja han estat resolts perquè han esmenat la infracció dins del termini donat. Minoves hi va afegir que aquests resultats són fruit de la voluntat del ministeri de fer complir la Llei del català de forma directa i de manera literal.
El ministre va explicar que el procediment comença quan es detecta una infracció; se li notifica a l'interessat i se li dóna un termini perquè la pugui esmenar. Minoves va remarcar que és important que es vegi l'esforç del Govern que hi ha darrere d'aquest increment del nombre de sancions, un esforç "perquè la llengua oficial de l'Estat sigui també la llengua que utilitzem tots els ciutadans en el dia a dia". El ministre hi va afegir que la llei s'ha de complir veient "que l'Estat té la força d'aplicar-la i les ganes de valoritzar la nostra llengua catalana".
Minoves va explicar que amb relació a les mesures per augmentar la presència del català, s'han fet 43 accions de dinamització, com ara la presentació del nou servei de difusió lingüística i material específic. Igualment, s'han dut a terme 101 actuacions de control, que són inspeccions d'ofici per valorar a quins llocs s'utilitza o no la llengua catalana.
Aquestes són les primeres dades de valoració de les actuacions dutes a terme pel Govern en matèria de llengua i legislació lingüística, encaminades a augmentar l'ús social de la llengua catalana i la presència en la vida del país, on el català és la llengua oficial, informa l'ACN.
redaccio@andorra.elperiodico.com
El Periòdic d'Andorra

Origen


http://www.elperiodico.com/andorra/defau...

Més sobre Política Lingüística Estat andorrà (72)

Destacats