Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Inici de les Jornades Lingüístiques

El Periòdic d'Andorra 16-Oct-2007

SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA
Inici de les Jornades Lingüístiques

1. ? L'Executiu pretén ampliar el coneixement i preservar les llengües
2. ? L'Institut d'Estudis Catalans i la Unió Llatina col.laboraran en les activitats

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLAEl Servei de Política Lingüística (SPL) inaugura avui les primeres Jornades Lingüístiques d'Andorra. El tret de sortida de les diverses conferències, tallers i debats sobre terminologia, sociolingüística i didàctica serà a càrrec del ministre de Cultura i Ensenyament Superior, Juli Minoves, a l'hotel Fènix. Les jornades compten amb la participació de diversos experts de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Unió Llatina.
Ahir el secretari d'Estat de Política Cultural, Jordi Gallardo, i el cap de l'Àrea de Política Lingüística, Joan Sans, van ser els encarregats d'explicar els propòsits de les jornades i el programa que es durà a terme des d'avui fins dissabte. Un dels objectius de l'SPL és que l'estudi i la difusió de la llengua en un àmbit científic ampliï el coneixement i la preservació de les llengües.

EL PROGRAMA
L'escriptor i advocat Antoni Morell obrirà les Jornades Lingüístiques amb una ponència sobre dret i llengua. A més, des de la Universitat de Praga es presentarà el treball sobre el diccionari català-
txec. Demà s'exposarà la xarxa panllatina i s'analitzarà la situació socioterminològica de les llengües catalana, francesa i castellana. Dijous es parlarà dels sistemes d'intercomprensió de llengües llatines, dels itineraris romànics i l'aniversari de les Normes Ortogràfiques de Castelló. Divendres diverses autoritats del Govern i de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans obriran el cicle d'actes i deixaran pas a l'Atles lingüístic del domini català i andorrà. L'escriptor Albert Salvadó analitzarà l'experiència d'escriure des d'An-
dorra i la jornada s'acabarà amb dades sobre l'estat del català a Andor-
ra. Dissabte hi haurà diverses ponències que exposaran trets del vocabulari andorrà, la tradició, l'evolució i el paper del Principat com a garant internacional del català.
societat@andorra.elperiodico.com
El Periòdic d'Andorra

Origen


http://www.elperiodico.com/andorra/defau...

Més sobre Política Lingüística Estat andorrà (72)

Destacats