Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

«Si estudiar filologia catalana és difícil a algun lloc, és a València»

Diari de Balears - C.Roig.Palma. 6-Mai-2004

Octavi Ruiz ve del País Valecià i assisteix al Congrés d'Estudiants

«Si una titulació està perseguida i és difícil estudiar filologia catalana a algun lloc, això és a València». Així resumeix Octavi Ruiz, un dels alumnes que assistirà fins divendres al Congrés de d'Estudiants de Filologia Catalana, la situació en la qual es troba la seva carrera al País Valencià.

Aquest jove assegura que un dels impulsos que l'ha motivat a venir a Mallorca a compartir amb altres cent estudiants de les diferents universitats on es cursa la seva carrera «la visió d'un estudiant de filologia catalana a València».

La manca d'homologació de la titulació o que sigui la Generalitat Valenciana «la que imposi el que s'ha d'estudiar o no», que «se suprimeixin els autors no nascuts al País Valencià dels llibres de text», «la substitució de paraules com 'aquest' que no són considerades genuïnament valencianes per 'este' o la censura de paraules com Català o País Valencià», són només alguns dels punts que es podran tractar aquests dies al campus de la UIB.

Jordi Prenafeta estudia el darrer curs de filologia catalana al Principat i per a ell els estudiants de filologia catalana «estam en el racó més arraconat», perquè segons ell hi ha la creença que «no serveix per res». En qualsevol cas, Prenafeta assegurà que «és possible que no hi hagi molts llocs de treball per a llicenciats en filologia catalana, però feina n'hi ha i molta».

Aquests són alguns dels aspectes que es tractaran al Congrés d'Estudiants de Filologia catalana que se celebra fins divendres a la UIB. Joan Terrassa, membre de l'Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana de la UIB, explicà que es tractaran tres eixos principals: «la unificació dels programes d'estudis perquè això ens facilitaria la mobilitat».

El segon eix que s'analitzarà és el «Document de Bolonya», que és el text que regirà la creació de l'espai universitari europeu i que «condicionarà de manera determinant la nostra carrera», ja que el document marca que no hi haurà carreres que no comptin amb un mínim de 50 alumnes que s'inscriguin al primer curs. Per últim, s'analitzarà l'àmbit social de la llengua arreu dels territoris i se n'extrauran conclusions.
Diari de Balears - C.Roig.Palma.

Origen


http://www.diaridebalears.com/segona.sht...

Més sobre Col·laboració inter Països Catalans (305)