Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Educació ordena la consulta als pares sobre la llengua el 19 de desembre

La Veu del País Valencià 11-Dec-2014

Dijous, 11 de desembre a les 17:30h Cultura

País Valencià

Llengua i drets lingüístics
Educació ordena la consulta als pares sobre la llengua el 19 de desembre
Aquesta normativa i la consulta formen part de l'estratègia d'arraconar i conflictivitzar la llengua a l'ensenyament
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

Foto: laveupv
URL curta

Etiquetes
Llengua, STEPV

RedactaVeu / València.

El DOCV d'hui ha publicat l'ordre sobre plurilingüisme que regula la consulta als pares i mares per a decidir sobre el programa plurilingüe que han d'aplicar en cada centre educatiu. Aquesta nova normativa suposa un pas més en l'arquitectura legal (LOMQE, Decret de plurilingüisme, arranjament escolar) per a marginar el valencià a l'ensenyament.

A més, la consulta “pot reobrir un conflicte lingüístic on no hi ha entre les famílies i entre aquestes i el centre educatiu del tot innecessari. Ja es realitza una consulta en el període d'admissió”, segons l’STEPV.

La consulta no compta, de moment, amb un suport legal. Segons Conselleria s'havia de publicar una resolució en la qual es regulava el procediment de la consulta, que serà telemàtica, i no s'ha publicat encara. Els centres, tanmateix, estan rebent materials de propaganda en què s'assenyala que la consulta serà el 19 de desembre.

Una consulta per internet “no té cap garantia de transparència ni és gens fiable perquè només la conselleria controlarà els resultats. Per a STEPV aquesta consulta ja naix morta i invalida qualsevol decisió posterior perquè és innecessària i perquè no té cap mecanisme de control ni dels centres ni de les famílies”.

El Sindicat treballarà perquè l'administració complisca amb la seua obligació de fomentar la llengua pròpia, el valencià, a l'ensenyament, però també a la societat en conjunt, en lloc d'entretindre's a fer consultes innecessàries mentre tanca línies en valencià.

D'altra banda, STEPV presentarà un recurs contenciós contra l'ordre publicada avui perquè considera il·legal la disposició addicional tercera que obliga als programes d'ensenyament en valencià o d'immersió lingüística (en els cursos no afectats encara pel decret de plurilingüisme, és a dir, en primària i secundària) a introduir obligatòriament una assignatura en castellà.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/12295/edu...

Més sobre Política Lingüística Generalitat Valenciana (584)