Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

FAPA-València considera una ‘nova burla’ la consulta lingüística a les famílies

La Veu del País Valencià 12-Dec-2014

Divendres, 12 de desembre a les 17:15h Cultura

País Valencià
FAPA-València considera una ‘nova burla’ la consulta lingüística a les famílies
La federació d’AMPA alerta les famílies perquè es pronuncien en contra d’una consulta no vinculant 'sense garanties', perquè 'pretén atacar clarament l’ensenyament en valencià'
Comentaris 2 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha llançat aquest matí un missatge rotund a totes les seues AMPA, alertant que la consulta que pretén fer Educació el pròxim 19 de desembre “no compta amb les garanties perquè es desenvolupe de la millor forma possible”, ja que “de forma premeditada votar el dia 19, amb una setmana per fer la consulta i les escoles pràcticament en vacances, és una nova burla”.

Cartell de FAPA-València contra la consulta.
Foto: La Veu del País Valencià
URL curta

Notícies relacionades

12.12.2014. Escola Valenciana adverteix que la consulta vulnera la llei de protecció de dades
11.12.2014. Educació ordena la consulta als pares sobre la llengua el 19 de desembre

Etiquetes
Consulta famílies, FAPA-València
RedactaVeu / València

Segons un comunicat de FAPA-València, aquesta federació “ja ha dit a la Conselleria d’Educació que la preferència lingüística ja l’expressen les famílies a l’hora de matricular els seus fills i filles” per primera vegada en el sistema educatiu.

“La millor consulta està al full de matrícula, la resta de consultes són una pèrdua de temps tant per a l’Administració com per a les famílies, a més no podem decidir res perquè no és vinculant”, considera la presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos.

Crida a la no participació

En aquest sentit, FAPA-València promou que les seues AMPA representades per molts pares i mares “no participen” en aquesta consulta perquè a més aquesta “voluntat” de tindre en compte l’opinió de les famílies “no és coherent” amb la retallada de participació d’aquestes en el Consell Escolar, que ha imposat la mateixa Conselleria amb les instruccions d’inici de curs. “No comprenem com la Conselleria ha limitat la nostra participació al Consell Escolar, on ja ni votem la PGA, i ara tant d’interés en comptar amb nosaltres per a una votació no vinculant”, subratlla.La representant de FAPA-València lamenta que la Conselleria tinga “tantes ganes de preguntar” a les famílies en quina llengua volen estudiar els seus fills i filles, facilitant la participació amb tots els mitjans possibles “front al nul suport” a l’última campanya d'Eleccions a Consells Escolars. “¿Per què no ens pregunta sobre les retallades, la falta de professorat, els centres que estan per construir...? És això el que realment ens interessa als pares i mares, elegir la llengua ja ho fem, sabem que és un dret dels nostres fills i filles”, pregunta.

Rebuig al Decret de Plurilingüisme

El rebuig a la regulació del plurilingüisme per part de la Conselleria ja ve de lluny, amb el Decret 127/2012. En aquell moment, FAPA-València ja va afirmar que el nou document redactat per la Conselleria d’Educació eliminava la immersió lingüística i no parlava de catalogació lingüística en valencià dels llocs de treball a l’ensenyament públic obligatori.

Un document que, segons la federació, retallava més l’objectiu d’aconseguir que l’alumnat acabara els seus estudis amb una competència lingüística també en valencià, a part del castellà i l’anglés.

Representants d'entitats i institucions van signar un document de 9 punts per tal que la Conselleria d'Educació incorporara canvis bàsics en l'esborrany de Decret. El resultat va ser que “cap proposta es va incorporar de les fetes per 33 entitats i institucions”.

“Per tant aquesta orde que desenvolupa el procediment d’autorització del projecte lingüístic continua perpetuant un model lingüístic que no volem i no acceptem com a nostre”, conclou FAPA-València.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/12315/fap...

Més sobre Política Lingüística Generalitat Valenciana (584)