Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Toni Cantó visita l’AVL després de dir que català i valencià són llengües diferents

La Veu del País Valencià 3-Dec-2014

Dimecres, 3 de desembre a les 18:30h Política
País Valencià
Toni Cantó visita l’AVL després de dir que català i valencià són llengües diferents
El diputat d'UPyD per València, Toni Cantó, va visitar l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per conéixer el funcionament i el treball normatiu de la institució, a la qual va mostrar el seu suport

Comentaris Comenta-ho
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)


Toni Cantó amb Ramon Ferrer, durant la visita a l'AVL.
URL curta


Notícies relacionades
07.11.2014. Toni Cantó: 'Valencià i català són dues llengües diferents'
Etiquetes
AVL, Toni Cantó

RedactaVeu / València

El diputat d'Unión Progreso y Democracia (UPyD) per València i candidat a la Generalitat, Toni Cantó, va visitar el passat dilluns l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) després d’unes polèmiques i recents declaracions en què va manifestar que “valencià i català són dues llengües diferents”.

Durant la visita, l’exactor valencià i cap de llista per UPyD a la Presidència de la Generalitat Valenciana, es va entrevistar amb el president de l'ens normatiu, Ramon Ferrer, i amb la secretària, Verònica Cantó. Segons han informat fonts de l’AVL, el polític valencià “ha volgut conéixer de primera mà el funcionament i el treball normatiu de la institució”. Durant la visita i segons les mateixes fonts, Toni Cantó va mostrar el seu suport a l'AVL.Polèmiques declaracions

En una recent entrevista concedida a principis de novembre a un diari madrileny, Toni Cantó (1956) va assegurar: “El valencià és una llengua i el català és una altra. I en aquest tema estic molt tranquil amb el que dicta el nostre Estatut, jo em regisc per les lleis”, en ser preguntat per si valencià i català són la mateixa llengua, respon que són dues llengües diferents.

En concret, en la seua contestació a la pregunta formulada per un periodista del diari El Mundo va dir: “No, valencià és una llengua diferent al català i vivim a la Comunitat Valenciana". Acte seguit, i al ser inquirit per si n'està convençut malgrat el criteri científic, Cantó va respondre que “el valencià és una llengua i el català és una altra. Però per sobre de tot cal deixar d'utilitzar la llengua per a barallar-se”.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/12198/ton...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)