Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Les esmenes del PP per evitar uns mitjans públics en valencià

La Veu del País Valencià 19-Nov-2014

Dimecres, 19 de novembre a les 00:00h Societat

País Valencià
Les esmenes del PP per evitar uns mitjans públics en valencià
ACPV assegura que no permetrà unes esmenes que puguen 'desvirtualitzar' la ILP
Comentaris 3 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

URL curta

Notícies relacionades

28.10.2014. Les Corts tramiten la ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià

Etiquetes
ACPV, ILP, RTVV

El govern del País Valencià ha donat llum verda a la tramitació parlamentària de la ILP que reclama un servei de ràdio i televisió pública en valencià. Tot i així, el president, Alberto Fabra ja ha assegurat que “l'estabilitat pressupostària” condiciona la recuperació d'un servei públic de mitjans de comunicació. Malgrat donar suport a la tramitació parlamentària de la ILP, el Govern ja ha anunciat que esmenarà algunes parts de la proposta.

Segons detalla el text, el Govern hauria de presentar, en un termini màxim de sis mesos, una proposta de ràdio i televisió pública. De fet, aquest calendari seria una de les esmenes que el Partit Popular voldria reconduir. A més, el govern de Fabra també voldria canviar el punt que fa referència a la necessitat de comptar amb els extreballadors de RTVV si s'executa un nou projecte comunicatiu públic i en valencià.

Des d'Acció Cultural del País Valencià, comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per un servei públic de ràdio i televisió en valencià, consideren que cal veure si l'anunci del PP són “unes declaracions o hi ha una voluntat real al darrere”. Alhora, els promotors de la ILP han assegurat en declaracions a Racó Català que no permetran “esmenes que puguen desvirtualitzar-la” però que “malgrat el possible canvi d'estratègia del PP, la seua credibilitat és nul·la”.

Coincidint amb l'aniversari del tancament de RTVV, Acció Cultural del País Valencià presentarà el dia 28 de novembre una exposició fotogràfica amb imatges de la nit del tancament i les reaccions que va despertar. D'altra banda, el dia 29 hi haurà una concentració a la plaça de la Mare de Déu del cap i casal per reclamar la recuperació de les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i de RRTV i perquè la ILP s'aprove sense esmenes.

“Continuem una campanya social per demanar l'aprovació” expliquen des d'ACPV i, a més, asseguren que el dia 15 o 16 de desembre compareixeran en comissió parlamentària per justificar i argumentar la necessitat d'uns mitjans de comunicació públics en valencià.

Notícia publicada en Racó Català.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/11984/les...

Més sobre Política Lingüística Generalitat Valenciana (584)