Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Podemos Eivissa aprova el nom només en castellà

Diari de Balears - Manu Gon 16-Nov-2014

Actualitat»Polí­tica
Podemos Eivissa aprova el nom només en castellà
Manu Gon | 16 novembre 2014 Vistes: 1469 vegades

Actualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

25 opinions
#Eivissa#Podemos
8878
Un moment de l'assemblea celebrada aquest diumenge.
16-11-2014
| Toni Escobar
501 0 1
Print Más grande Más grande

Unes quaranta persones van acudir aquest diumenge a la seu dels sindicats de Vila per participar en la vuitena assemblea ciutadana del cercle insular de Podemos en què es va aprovar, entre altres coses, el nou nom de la formació, Podemos Eivissa, i el calendari de presentació de candidatures per elegir el seu secretari general.

Aquest procés constituent marca que des d'aquest diumenge i fins al pròxim 5 de desembre s'obre el termini de presentació d'opcions. Posteriorment, entre el 5 i el 6 de desembre es presentaran en les xarxes socials, i el 13 del mateix mes es realitzarà una assemblea extraordinària perquè els candidats puguin presentar-se i debatre entre ells. Finalment, el 2 de gener es coneixerà el nom del nou secretari general de Podemos Eivissa i els 17 membres del seu Consell Ciutadà.

Altres dels temes que es van tractar va ser el de la polèmica per l'ús del català o el castellà en cadascuna de les intervencions i es va tancar amb la salomònica decisió de permetre l'ús dels dos idiomes oficials «emparant-se» en l'article 4 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'article 57 dels estatuts de la formació política.

Igualment, es van presentar en societat els cinc grups de treball actuals de la formació en l'àmbit insular i que abasten els assumptes d'organització interna, provisional i tractament de documents per fer-los accessibles; organitzacions d'assemblees i reunions; propostes ciutadanes i contacte amb la societat; xarxes, comunicació i suport directe a l'actual portaveu a l'illa, Glòria Santiago; i logística i finances.

Polèmica

Tampoc es va generar excessiva polèmica quan un dels assistents va aprovar una moció en la qual sol·licitava l'impuls per part del cercle insular a la creació de formacions municipals. Alguns dels presents consideraven que el principal era centrar-se a tirar endavant el partit polític a escala global mentre que altres creien que seria bo tenir veu en llocs allunyats de Vila. Finalment, es va canviar el terme impuls per suport i així, diversos dels membres de l'equip tècnic que consideraven que no podien «carregar» amb més feina van donar el seu suport a la moció i aquesta va ser aprovada. Després d'això la portaveu de Podemos Eivissa, Glòria Santiago, va tancar l'assemblea demanant que tots remessin «en la mateixa direcció». «Si comencem a tenir fissures i opinions diverses estarem perdent l'essència original de Podem i no aconseguirem arribar a res», va concloure abans d'emportar-se una gran ovació.
Diari de Balears - Manu Gon

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/p...

Més sobre Llengua i política (1)