Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Judit Neddermann, premi Miquel Martí i Pol per la versió del poema 'El fugitiu'

Vilaweb 18-Nov-2014

Dimarts 18.11.2014 18:48

Judit Neddermann, premi Miquel Martí i Pol per la versió del poema 'El fugitiu'

Sis Veus per al Poeta, guardonat amb el Premi del Celler per l'adaptació de 'Cançó de la rosa de paper' d'Estellés

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

La versió musical de Judit Neddermann del poema 'El fugitiu' s'ha endut el VII premi Miquel Martí i Pol, del certamen Terra i Cultura. La cançó forma part del disc de debut en solitari de la cantant de Vilassar, 'Tot el que he vist'. El premi és dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

Per una altra banda, el grup Sis Veus per al Poeta ha estat distingit amb el premi especial del Celler Vall-llach per la versió de 'Cançó de la rosa de paper', de Vicent Andrés Estellés.

Els altres finalistes del certamen han estat Tomàs de los Santos i Borja Penalba per 'La casa de la música vora del mar', poema de Vicent Andrés Estellés; Guiem Soldevila pel poema adaptat de Salvador Espriu 'A la vora del mar', i Ca Vell per la 'Cançó inexorable' de Josep Carner.

El jurat del premi és presidit per Lluís Llach, i l'integren Laura Almerich (música), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca ('sommelier' del restaurant el Celler de Can Roca).

Enguany s'han editat més de cinc-cents poemes musicats en català, una xifra rècord des que es va instaurar el certamen. Els poetes més populars han estat Vicent Andrés Estellés (60 cançons), Joan Salvat-Papasseit (42), Joan-Pere Cerdà (29), Miquel Martí i Pol (19), Enric Casasses (19) Gerard Horta (19), Josep Carner (19) i Salvador Espriu (16).
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4220247/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)