Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

[Vídeo]: Tràiler: ‘Temps de silenci’, el tancament de RTVV

La Veu del País Valencià 17-Oct-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Divendres, 17 d'octubre a les 11:30h Cultura

País Valencià
[Vídeo]: Tràiler: ‘Temps de silenci’, el tancament de RTVV
Comentaris 4 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (5 vots)

URL curta

Etiquetes
Tancament RTVV, Temps de Silenci

El matí del 29 de novembre del 2013, la Generalitat Valenciana tallà les emissions de Ràdio 9 i Canal 9. La policia entrà en les instal·lacions de RTVV on un grup de treballadors va intentar mantenir la programació.

El tancament d'un mitjà de comunicació públic només té un precedent a Europa, l'ERT grega. Estem davant d'un fet excepcional. Què ha passat perquè açò ocórrega?
12:19, es pregunta sobre les causes d'aquest desastre.

Amb el fil conductor de l'última nit d'emissions i amb les opinions i l'anàlisi dels protagonistes de cada període, es reconstrueix la història de la ràdio i televisió pública valenciana.

Dues grans preguntes apareixen: la primera, el paper que ha jugat RTVV en la trama de corrupció Gürtel. La segona, la utilització de RTVV per part dels governs de la Generalitat com a mitjà de propaganda.

Destaparem els mecanismes que feien possible el control de la informació explicats pels seus protagonistes. Assumint ells mateixos la seua responsabilitat. Una reflexió que ens porta també a les condicions actuals en les quals s'exerceix el periodisme, tant en mitjans públics com privats.

El cas de RTVV és paradigmàtic perquè exemplifica molts dels símptomes d'una societat amb una cultura democràtica molt superficial.

Temps de silenci
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/11570/vid...

Més sobre CANAL 9 (265)