Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern valencià critica la RAE per mantenir que la llengua pròpia és una «varietat del català»

Diari de Balears - Agències 17-Oct-2014

Actualitat»Estat
El govern valencià critica la RAE per mantenir que la llengua pròpia és una «varietat del català»
Agències/dB | 17 octubre 2014 Vistes: 119 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

5 opinions
#RAE#València
8264
Fabra, aquest divendres.
17-10-2014
| Juan Carlos Cardenas
13 0 0
Print Más grande Más grande

La portaveu del Consell i titular d'Educació, Cultura i Esport del govern valencià, María José Catalá, ha assegurat que la Generalitat reiterarà «les vegades que calgui» la seva disconformitat amb la definició del valencià que fa la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), que el considera «una varietat del català».

Així ho ha assegurat Catalá en ser preguntada per com valoren que la RAE mantingui en la seva nova edició la definició del valencià com a dialecte del català.

La consellera ha explicat que no comparteixen aquesta definició i ha indicat que la seva «disconformitat» ja la varen traslladar personalment al director de la RAE, José Manuel Blecua, el passat mes de gener quan es va reunir amb ell a Madrid.

«La nostra postura continua ferma i reiterem la petició que es respecti l'Estatut d'Autonomia», ha ressaltat Catalá, qui manté que el Govern d'Alberto Fabra no comparteix «aquesta definició del valencià»

En qualsevol cas, i a preguntes dels periodistes, ha respost que la RAE és «una institució independent, no és una institució pública» i que des de la Generalitat «no tenim cap element sobre una institució privada».

No obstant això, ha insistit que reiteraran la seva disconformitat «de forma escrita i les vegades que siguin necessàries». Així, ha destacat que la Generalitat «ha de defensar l'entitat del valencià i la singularitat de la nostra llengua sobre la base del nostre Estatut».
Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/ara/gover...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)