Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

«Si et sents valencià no pots dir que parles català», sosté el PP

Nació Digital - Xavier Borràs Pla 14-Oct-2014

Des del País Valencià
per Xavier Borràs Pla
«Si et sents valencià no pots dir que parles català», sosté el PP
El portaveu popular a les Corts Valencianes atia el foc de l'anticatalanisme i acusa l'oposició de "no recolzar la unitat d'Espanya"
Xavier Borràs Pla , València | Actualitzat el 14/10/2014 a les 20:53h
Arxivat a: des del País Valencià, Unitat de la llengua, Si et sents valencià no parles català, Anticatalanisme valencià, Partit Popular valencià
Diferent emissari, mateix discurs. Per allò de no cremar del tot cap nau, el PP valencià reparteix cada setmana l'anticatalanisme entre els seus dirigents. Unes vegades resulta més solemne i aterrador, i altres més còmic. “No es pot dir que parles català si et sents valencià i respectes el nostre Estatut”, ha assegurat en un comunicat Jorge Bellver (foto), síndic popular a les Corts Valencianes. S'oblida Bellver que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, òrgan estatutari, defensa en el seu diccionari normatiu la unitat lingüística.

Segons el síndic, l'esquerra valenciana “és una oposició fantasma que passa per damunt de la unitat d'Espanya”. Després de criticar l'absència d'alguns grups -Compromís i Esquerra Unida- en els actes institucionals del 9 d'Octubre, Dia del País Valencià, Bellver carrega contra el que el PP anomena “sucursalisme”. Diu: “Aquests grups sí trobaren temps per a participar en la manifestació que, adornada amb quadribarrades i simbologia inconstitucional, donava suport a la consulta independentista de Catalunya”. El síndic s'està referint a la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre en favor del canvi polític al País Valencià.

La unitat d'Espanya

“En no recolzar la unitat d'Espanya -assegura Bellver- s'ataca els valencians, que majoritàriament ens sentim espanyols i valencians”. I afegeix: “El seu objectiu no és cap secret, el manifesten obertament a la tribuna de les Corts. Diuen que parlen català, que la seua bandera és la quadribarrada i que defensen el mal anomenat dret a decidir, perquè el dret a decidir sobre Espanya el tenim tots els espanyols”. Per a concloure: “El que vol l'esquerra és convertir-nos [als valencians] en una baula més de la cadena independentista que, tot just, aspira a asfixiar drets i llibertats.”

Assetjat per les enquestes -l'última li dóna a l'esquerra dues terceres parts dels escons en les eleccions del 2015- el PP recorre al discurs de la por per a desacreditar qualsevol altra opció de govern. Segons Bellver, l'oposició es mou “entre l'ambigüitat d'un socialisme dèbil”, en referència al PSPV, i l'esquerra minoritària “aliada amb aquells que no respecten ni la Constitució ni l'Estatut d'Autonomia”. Per a qui li interesse, Jorge Bellver és llicenciat en Geografia i Història i ha fet tota la seua carrera política a l'ombra de Rita Barberá.

Nació Digital - Xavier Borràs Pla

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/7604...

Més sobre Política Lingüística Generalitat Valenciana (584)