Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Educació envia instruccions del TIL sense signatura per evitar ser acusats de prevaricació

Diari de Balears - Cristina Polls 1-Oct-2014

Actualitat»Polí­tica
Educació envia instruccions del TIL sense signatura per evitar ser acusats de prevaricació
C.Polls | 01 octubre 2014 Vistes: 1026 vegades

Actualmente puntuada con 3 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

13 opinions
#NoAlTIL#Prevaricació
7922
Document que ha enviat el Govern.
01-10-2014
| CAIB
119 0 1
Print Más grande Más grande

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha enviat una nota informativa als directors dels centres educatius de Primaria i Secundària de les Illes Balears, als representants de les APIMAS i famílies d'alumnes, als representants sindicals del sector educatiu i als ajuntaments.

El document no porta cap signatura i per tant és un document sense cap mena de validesa, si bé és l'única opció que tenia Educació per no ser acusada de prevaricació.

Prevaricació
La consellera d'Educació, Núria Riera, o qualsevol alt càrrec del Govern que doni instruccions relatives a l'Ordre que desenvolupa la implantació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) estaria incorrent en un delicte de prevaricació.

Els responsables d'Educació estarien prevaricant en dictar un acte administratiu injust sabent que la norma que el regeix està en suspensió per quatre actuacions judicials.

A més, el delicte de prevaricació podria donar-se no només en emetre una ordre per escrit sinó també en fer-se de forma verbal, sempre que hi hagi testimonis suficients que el puguin corroborar davant d'un jutge. En qualsevol cas, tot funcionari que rebi una ordre oral té el dret de no fer-la efectiva si no la rep per escrit.

STEI-I, FETE-UGT i FE-CCOO denuncien la campanya de manipulació de la nova consellera
STEI-I, FETE-UGT i FE-CCOO denuncien la campanya de manipulació de la nova consellera, Núria Riera. "El que li demanàvem era molt senzill: que acatàs les sentències i informàs els centres de què es poden acollir a la normativa bàsica per poder continuar fent feina mentre es consensua amb la comunitat educativa i a les meses sectorials d'educació una nova proposta de projecte lingüístic que dur als centres", expliquen en un comunicat conjunt. "En torns d'això, ens hem trobat aquesta "nota informativa" no signada i plena d'imprecisions i manipulacions -per no dir mentides-", asseguren.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/e...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)