Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El TIL desapareix dels centres educatius

Diari de Balears - Cristina Polls 2-Oct-2014

Actualitat»Polí­tica
El TIL desapareix dels centres educatius
C.Polls | 02 octubre 2014 Vistes: 234 vegades

Actualmente puntuada con 4 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

1 opinió
7924
El CP Es Canyar d'Alcúdia aquest dijous.
01-10-2014
22 0 0
Print Más grande Más grande

Ja són més d'una desena, segons l'Assemblea de Docents, els centres educatius que han decidit tornar al projecte anterior al PTIL (Projecte de Tractament Integrat de Llengües) o aprovar-ne un de nou. La iniciativa que s'aprovà a la trobada de l'Assemblea a Petra està generant els primers efectes.

Al CEIP Son Anglada no tenien aprovat el PTIL per part del claustre i a una reunió celebrada aquesta setmana han decidit retornar al Projecte Lingüístic que sí que tenia el vistiplau del claustre i del Consell Escolar. Al CEIP Rafal Vell també han retornat al projecte anterior però amb modificacions, donant més espai a l'àrea d'anglès. El CP Es Canyar d'Alcúdia també ha enterrat el TIL. A l'IES Artà el claustre ha decidit elaborar un nou model sense TIL i tenint en compte el projecte del British Council. El CEIP Costa i Llobera de Pòrtol també ha tornat al PLC anterior al TIL amb modificacions per poder utilitzar els recursos per desdoblaments a l'hora d'anglès. El mateix ha passat al CEIP Melcior Rosselló i Simonet de Santa Maria i al CEIP Jaume III de Llucmajor.

A Esporles, tant el CEIP Gabriel Comas i Ribas com l'IES Josep Font i Trias han deixat el Decret TIL. A l'institut els canvis s'aniran fent de forma gradual per no interferir en l'aprenentatge dels alumnes. També a l'IES Manacor, l'IES Antoni Maura, l'IES Albuhaira de Muro també han decidit avui mateix retornar als projectes preTIL.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/t...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)