└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Josep Gifreu presenta el seu llibre 'El catalÓ a l'espai de comunicaciˇ'

Vilaweb 1-Oct-2014

Dimecres 01.10.2014 06:00

Josep Gifreu presenta el seu llibre 'El catalÓ a l'espai de comunicaciˇ'

En un acte al ColĚlegi de Periodistes de Barcelona, amb la colĚlaboraciˇ de Joaquim Maria Puyal, Joan Manuel Tresserras, Isidor MarÝ i Vicent Partal

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Aquesta tarda a la seu del ColĚlegi de Periodistes de Catalunya a Barcelona tÚ lloc la presentaciˇ del darrer llibre de Josep Gifreu 'El catalÓ a l'espai de comunicaciˇ' (Publicacions de la Universitat de ValŔncia). L'acte comenšarÓ a les 19.30 hores. Gifreu Ús catedrÓtic emŔrit de la Universitat Pompeu Fabra i va ser l'ide˛leg i principal impulsor de la idea d'un marc de comunicaciˇ com˙ a tots els Pa´sos Catalans.

En l'acte participaran el periodista i doctor en lingŘÝstica Joaquin Maria Puyal, l'ex-conseller de cultura Joan Manel Tresserras, el sociolingŘista Isidor MarÝ i el director de VilaWeb, Vicent Partal.

'El catalÓ a l'esapi de comunicaciˇ' pretÚn oferir una aproximaciˇ hist˛rica al procÚs general de normalitzaciˇ del catalÓ en l'ecosistema comunicatiu de finals del segle XX i comenšaments del XXI. La tesi bÓsica Ús que l'accÚs d'una comunitat com la catalana, requereix disposar d'un espai de comunicaciˇ propi. Aquest estudi d'hist˛ria de la llengua pretÚn precisar la progressiˇ del catalÓ en els mitjans tradicionals i en el nou entorn del ciberespai a partir de la Transiciˇ espanyola. TÚ en compte els diferents Ómbits d'interŔs: l'evoluciˇ de la recerca, les polÝtiques de la llengua, la normalitzaciˇ en els grans mitjans, el nou ecosistema dels new media, els progressos en la definiciˇ i adopciˇ del catalÓ estÓndard, i fa un balanš per al final del perÝode.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4212945/2...

MÚs sobre Llibres (1376)