Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els docents decideixen aprovar nous projectes lingüístics sense aplicar el TIL

Diari de Balears 25-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
Els docents decideixen aprovar nous projectes lingüístics sense aplicar el TIL
dBalears | 25 setembre 2014 Vistes: 722 vegades

Actualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

16 opinions
7786
Els docents acorden accions a una trobada a Petra, rere la suspensió cautelar del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).
26-09-2014
| dBalears (Youtube)
46 0 0
Print Más grande Más grande

Més de 300 docents reunits en assemblea aquest dijous a Petra han decidit que a partir de demà es reuniran els claustres de professors per redactar els nous projectes lingüístics sense aplicar el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), basant-se ara en l'anterior normativa, marcada pel Decret de Mínims.

Els docents han estat dues hores reunits al Teatre de Petra 'Es Quarter', atenent a una convocatòria d'urgència realitzada en la nit de dimecres. La trobada ha arrencat amb tots els assistents cantant l'Estaca agafats de la mà.

El col·lectiu entén que el recurs anunciat pel Govern no paralitza la suspensió cautelar emesa dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears sobre l'ordre de desenvolupament del TIL.

En un comunicat difós després les garrotades judicials al decret del Tractament Integrat de Llengües, els docents han considerat que ara els centres amb projecte aprovat se seguiran regint per ell, si bé els que no en tenen aprovat, «que són molts», «no tenen l'obligació d'aprovar ». No obstant això, segons diuen, els centres que el tenen aprovat, poden tornar a fer els tràmits per «desaprovació» i fer un de nou «sense TIL». Donada la complexitat del nou escenari que s'ha obert després de les recents sentències, dos advocats han participat en la reunió per aclarir els temes plantejats.

L'Assemblea de Docents ha recordat que el qüestionament del TIL és un dels deu punts de reivindicació que van motivar la convocatòria de vaga indefinida. A més, considera que ara és un moment de «màxima debilitat» de la Conselleria d'Educació i, per això, «cal seguir treballant per aconseguir totes les reivindicacions que al seu dia vam posar sobre la taula».
Diari de Balears

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/e...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)