Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Cabrer defensa el TIL suspès qualificant Armengol de 'radical incendiària'

Diari de Balears - Agències - Antoni Agüera 25-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
Cabrer defensa el TIL suspès qualificant Armengol de 'radical incendiària'
A.A./ Agències | 25 setembre 2014 Vistes: 340 vegades

Actualmente puntuada con 1 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

19 opinions
#NoAlTIL
7767
La líder de l'oposició -esquerra- i la portaveu del grup parlamentari popular, a una imatge d'arxiu.
04-10-2011
| Jaume Morey.
20 0 1
Print Más grande Más grande

La portaveu del Partit Popular al Parlament, Mabel Cabrer, lamenta que «en un moment en el qual caldria apel·lar a la tranquil·litat, el PSOE i en particular la seva portaveu, Francina Armengol, actua com una radical incendiària».

Cabrer manifesta que és «incomprensible» que els socialistes, que «hauria de ser una alternativa», tinguin una oposició tan «radical», quelcom que la portaveu només entén «per la seva extrema defensa del model d'immersió en català».

La diputada critica a més que Armengol adopti l'actitud de ser «la més radical dels radicals», quan «sap que la suspensió del trilingüisme a Balears és una qüestió de forma i no de fons».

Cabrer ataca la líder de l'oposició, perquè segons creu, l'únic que pretén és «generar alarma, mentir i situar-se a l'ala més radical en contra d'un model educatiu bàsic en una comunitat turística com la nostra».

La popular recorda que les sentències i actuacions judicials dictades aquests dies «reconeixen la necessitat que els infants sàpiguen anglès perquè ho exigeix la Unió Europea, així com el mercat laboral, i perquè és imprescindible per al nostre sistema educatiu».

"Que Bauzá doni la cara"
Per la seva banda, la líder del PSIB ha exigit avui al president José Ramón Bauzá que doni la cara davant la suspensió del TIL per part del TSJIB, destitueixi la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i negociï personalment amb la comunitat educativa com s'ha d'afrontar el que queda de curs.

«No es pot governar contra tot un poble i no es pot governar contra la llei establerta», ha ressaltat Armengol, que ha demanat al cap de l'executiu que segueixi l'exemple del president del Govern Mariano Rajoy, qui ha retirat la reforma de la Llei de l'Avortament per falta de consens.

«El país necessita que el president rectifiqui», en comptes d'imposar un model d'ensenyament trilingüe emparant-se en un decret anul·lat pel Tribunal Superior, un decret llei recorregut davant el Tribunal Constitucional i una ordre d'aplicació del decret llei suspesa cautelarment, apunta Armengol.

«Li diuen clar que aquest TIL és il·legal, i no per una qüestió de forma, sinó per vulnerar l'estatut d'autonomia, que és una llei orgànica», ha assegurat Armengol, qui ha afegit que ampliaran el recurs contra el TIL davant el Constitucional amb els arguments de les sentències dictades dimarts pel TSJIB.
Diari de Balears - Agències - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/c...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)