Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Institut d'Estudis Eivissencs insta les institucions de l'illa a usar i respectar la llengua catalana

Diari de Balears - Antoni Agüera 26-Set-2014

Actualitat»Balears
L'Institut d'Estudis Eivissencs insta les institucions de l'illa a usar i respectar la llengua catalana
A. Agüera | 26 setembre 2014 Vistes: 29 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
#llengua#Eivissa#IEE
7770
L'IEE és un bon element per a copsar la realitat pitiüsa. A la imatge, el lliurament dels guardons que anualment concedeix l'entitat.
25-04-2014
| ULTIMA HORA
1 1 0
Print Más grande Más grande

L'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE) s'ha proposat acabar amb la realitat que demostra que molts d'escrits oficials i comunicacions entre les administracions de l'illa sovint es fan únicament en castellà, i ha proposat al Consell d'Eivissa un pla de col·laboració per posar en valor la llengua catalana a les Pitiüses.

L'entitat cultural, que té la finalitat de protegir el patrimoni natural i cultural d'aquestes illes, s’ofereix a col·laborar amb el govern insular en un procés de rectificació i adaptació, després d'haver detectat una "inobjectable deixadesa" per part de l’administració pública -tant insular com municipal- en el manteniment de la presència de la llengua catalana a diversos espais públics.

L'IEE destaca que hi ha indicadors arreu -pàgines web, xarxes socials, cartells d'activitats- que fan palesa aquesta "actitud negligent" d'algunes institucions i persones en relació a la redacció de textos, i en aspectes que fins i tot acaben afectant la utilització de la toponímia eivissenca.

El tema té una certa gravetat per a l'organització cultural, perquè aquesta realitat, a banda de ser més o menys agradosa, genera un incompliment de la legislació actual, com s’aprecia en revisar algun dels articles de la Llei de Normalització Lingüística, aprovada pel Parlament el 29 d'abril de 1986.

L'IEE queda a l'espera que s'hi pronuncii la consellera insular d'Educació, Cultura i Patrimoni, Josefa Costa, sobre la possibilitat de convocar una trobada amb representants de tots els ajuntaments de l'illa en relació al tractament que rep la llengua en els últims temps.
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/i...

Més sobre En defensa de la llengua (337)