Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

MÉS insta el Govern a al·legar per a salvaguardar l'emissió de TVC a les Illes

Diari de Balears - Antoni Agüera 22-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
MÉS insta el Govern a al·legar per a salvaguardar l'emissió de TVC a les Illes
A.A. | 22 setembre 2014 Vistes: 195 vegades

Actualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

7 opinions
#TV3
7682
Protesta dels joves del PSM a favor de seguir veient TV3 a Balears.
13-06-2009
| ULTIMA HORA
31 67 1
Print Más grande Más grande

La coalició econacionalista MÉS ha censurat aquest dilluns la decisió "política" de reduir a la meitat els múltiplex assignats a les Illes, després de l'aprovació el divendres per part del Govern central mitjançant un Reial Decret del pla de telecomunicacions digitals terrestres (TDT) i les claus per a liberalitzar l'espai digital.

Segons MÉS, el Govern de l'Estat justifica la reordenació de l'espai radioelèctric per dedicar una part d'aquest a nous serveis de telefonia mòbil 4G, però les conseqüències podrien fer impossible la recepció a les Illes de canals com TV3, Súper 3/33 i el 3/24.

"Tècnicament", seguir veient els canals principatins a partir de l'1 de gener de 2015 "és viable", afirma el diputat menorquinista Nel Martí, perquè existeix espai radioelèctric suficient per a permetre que les comunitats amb llengua pròpia tenguin un múltiplex més que els permeti la reciprocitat.

Per a Martí, la pèrdua de recepció de canals com TV3 cat, súper 3/33 o el 3/24 suposaria "un nou atac al tan necessari espai comunicacional entre parlants de la mateixa llengua per a la normalització lingüística", que recull tant l'Estatut de les Illes Balears com la Llei de Normalització Lingüística.

D'aquesta forma, MÉS insta Bauzá a presentar al·legacions al Pla i reclamar dos múltiplex per a les Illes per a garantir la reciprocitat entre les comunitats que comparteixen la llengua catalana.

"En decisions com aquestes és quan es posa a prova el respecte i la sensibilitat per les comunitats amb llengua pròpia. I posar traves a la comunicació entre comunitats que comparteixen llengua és propi d'una visió colonialista i autoritària", explica Martí.
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/m...

Més sobre Recepció dels canals de TVC... fora del Principat, i també dins (985)