Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Joaquín Sabina, a favor de la consulta i de la immersió lingüística

El Singular Digital - Nerea Rodríguez 21-Set-2014

Política
21/09/2014
Consulta
Joaquín Sabina, a favor de la consulta i de la immersió lingüística
El cantautor defensa la immersió: "Era absolutament necessària, després de tants anys de franquisme, perquè les llengües són sagrades"
Nerea Rodríguez
El cantautor i poeta andalús Joaquín Sabina s’ha mostrat avui a favor de la consulta del 9 de novembre. Ho ha fet durant el programa ‘Viajando con Chester’ on ha dit, sense que el publicista Risto Mejide li preguntés pel tema: “No està clar el tema la independència de Catalunya, però la gent ha de tenir dret a votar, i quantes més coses millor”. Aprofitant aquesta afirmació, Mejide li ha preguntat pel debat català explícitament: “Has vist el canvi de moment en que els catalans comencen a estar farts? Has vist crispació?”

Sabina s’ha mostrat molt clar: “El problema de les llengües mai l’he notat en els catalans. No hi ha ningú que hagi tingut aquest problema allà. I probablement la immersió lingüística era absolutament necessària, després de tants anys de franquisme, perquè les llengües són sagrades”. “El problema se l’han invetat els polítics de Madrid”, s’ha queixat. A més, ha reconegut que després de la promesa de l’expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i la posterior retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional, “es va fastidiar tot”.

Sobre si ha notat crispació a Catalunya ha sentenciat: “La crispació als carrers no l’he notat mai, però en els darrers sis mesos comença a haver-hi amics meus que no estan tan bé perquè hi ha coses de les quals no es pot parlar. I això em sembla greu, em sembla greu que no es pugui opinar perquè t'anomenen ‘botifler’”.

En aquest moment, el cantautor s’ha dirigit explícitament a Mejide per preguntar-li què pensava de la monarquia i de la consulta del 9N: “Estic a favor que la gent voti, sempre”, ha afirmat el publicista. “Jo també”, ha assenyalat Sabina, alhora que Mejide afegia: “El que prohibeix les preguntes és perquè té por de les respostes”. “Molt ben dit, i això val per la monarquia”, ha sentenciat el també poeta.
El Singular Digital - Nerea Rodríguez

Origen


http://www.elsingular.cat/cat/notices/20...

Més sobre Política Lingüística Estat espanyol (1236)