Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Carme Riera rep el Premi Trajectòria en el marc de la Setmana del Llibre en Català

La Veu del País Valencià 13-Set-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dissabte, 13 de setembre a les 12:00h Cultura

Catalunya
Carme Riera rep el Premi Trajectòria en el marc de la Setmana del Llibre en Català
L'autora ha expressat el seu desig de 'seguir fent llibres pel meu país i en la meva llengua'
Comentaris Comenta-ho

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

L'escriptora Carme Riera ha rebut el 18è Premi Trajectòria dins dels actes de la Setmana del Llibre en Català. Riera s'ha mostrat molt agraïda pel fet que el concedeixen els professionals de la cadena del llibre, és a dir, editors, distribuïdors i llibreters. L'escriptora també ha expressat el seu desig de 'seguir fent llibres pel meu país i en la meva llengua, el català'. Carme Riera és catedràtica de literatura espanyola a l' Autònoma de Barcelona i autora de contes i novel·les. Durant la seva trajectòria, ha rebut els Premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d'Or, els Premi Nacional de Narrativa i Literatura, que concedeix el Ministeri de Cultura, i el Premi de la Crítica de Serra d'Or.

L'escriptora Carme Riera, al centre, acompanyada de la presidenta de la Setmana del Llibre en Català, Montse Ayats.
Foto: ACN
URL curta

Notícies relacionades

11.09.2014. Anna Moner guanya el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa 2014
09.09.2014. Salvador Ortells guanya el Premi València de Poesia en valencià amb ‘Els mots ferits’

Etiquetes
Llengua, Llibres
ACN / Barcelona

Riera es va donar a conèixer amb el llibre de relats Te deix, amor, la mar com a penyora i és autora d'altres obres com Jo pos per testimoni les gavines (1977), Una primavera per a Domenico Guarini (1981), Epitelis tendríssims (1981), Qüestió d'amor propi (1987), Jocs de miralls (1989), Contra l'amor en companyia (1991).També destaca Dins el darrer blau (1994), que va ser guardonada amb els premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d'Or, a més del Premio Nacional de Narrativa, que, per primera vegada s'atorgava a una obra en llengua catalana i el Premi Internacional Vittorini. Al 2000, la novel·la Cap al cel obert va obtenir el Premi de la Crítica de Serra d'Or i Nacional de Literatura i la seva novel·la La meitat de l' ànima fou guardonada amb el Premi Sant Jordi (2003) i el Maria Àngels Anglada (2005).El 2006 va publicar L'estiu de l'anglès, el 2009 Amb ulls americans, el 2011 Natura quasi morta i el 2013 Temps d'innocència. La seva obra ha estat traduïda al castellà, grec, holandès, alemany, anglès, italià, hebreu, portuguès, romanès, francès, turc, àrab, rus, eslovè i estonià.Pel que fa a la recerca literària, les seves principals contribucions tenen a veure amb el Segle d'Or espanyol i la Literatura Contemporània. De la seva producció cal destacar 'La Escuela de
 Barcelona, Premio Anagrama de Ensayo' (1987), 'El Quijote desde el nacionalismo catalán' (2005), 'Azorín y el concepto de clásico' (2006) i les nombroses edicions de textos, especialment de Barral, Gil de Biedma i Goytisolo Ingressà a l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona el 2002 i el 2013 a la Real Academia Española.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10985/car...

Més sobre Premis i distincions (1239)

Destacats