Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

MÉS diu que la llei del comerç proposada per Bauzá és “antiga”

Diari de Balears - M.R.P. 1-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
MÉS diu que la llei del comerç proposada per Bauzá és “antiga”
M.R.P. | 01 setembre 2014 Vistes: 14 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
#Comerç#MÉSMallorca
690
MÉS ha afirmat que la nova normativa és “una llei antiga” que “no fomenta el comerç de proximitat".
30-08-2014 | A.A./Arxiu
1 0 0
Print Más grande Más grande

MÉS ha assegurat que la nova normativa de comerç, que aviat es debatrà al Parlament, és “una llei antiga”. La coalició, que ha presentat esmenes, ha considera que la reforma “no fomenta” el comerç de proximitat, ja que es perd capacitat de gestió sobre el model econòmic.

Miquel Àngel Mas, diputat de MÉS, ha afirmat que la normativa “va en contra del model mediterrani, no fomenta el comerç i no defensa l’autogovern i la capacitat de gestió sobre el model del nostre comerç”. “Necessitam una llei que contempli la realitat del segle XXI”, ha assegurat.

Mas ha criticat el projecte i ha considerat “lamentable” que el Govern no defensi l'autogovern. “Si no podem decidir si una botiga pot obrir o no un diumenge, on queda l'autonomia?”, ha demanat. “A aquest PP l’autogovern li ve gros; davant un atac a les competències autonòmiques, Bauzá accepta sense protestar un decret amb clara voluntat recentralitzadora”, ha asseverat.

Comerç propi
El diputat ecosobiranista ha assegurat que la seva formació aposta perquè el comerç “sigui un motor important i fort per a l’economia de les illes”. “Necessitam reforçar el model comercial propi, implementant un nou model econòmic que generi més plusvàlues i millors i més estables llocs de feina”, ha afegit.

Les propostes de MÉS, en aquest sentit, van dirigides a fomentar el comerç electrònic; a mantenir el comerç dins les ciutats i els pobles, protegint els centres comercials urbans i els mercats permanents; i implicar els comerciants i botiguers de les zones de gran afluència turística. Finalment, també proposen que els Consells insulars i els ajuntaments s'encarreguin de fixar els vuit diumenges i festius que haurien d'obrir els comerciants.
Diari de Balears - M.R.P.

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/m...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)