Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Homenatge a l'escriptor Desideri Lombarte a la Franja de Ponent

Vilaweb 29-Ago-2014Divendres 29.08.2014 06:00

Homenatge a l'escriptor Desideri Lombarte a la Franja de Ponent

La llibreria Serret dedicarà a Lombarte una jornada del Certamen de Literatura Rural, organitzat a Beseit

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Avui, a Beseit, es recordarà Desideri Lombarte (Pena-roja, 1937). En una de les jornades del Certamen de Literatura Rural, organitzat per la llibreria Serret, s'homenatjarà l'escriptor català amb activitats literàries, la participació de poetes del territori i l'actuació, al final del dia, de Francesc Anyó i Borja Penalva. Lombarte és un dels autors de literatura catalana més importants de l'últim segle i també un destacat activista cultural en favor de la llengua a la Franja de Ponent.

Els actes, amb motiu de 'l'Any de Desideri Lombarte' (2014), s'iniciaran a les deu del matí amb una trobada de poetes a la Font del Miro. Des d'allà, faran un recorregut per diferents indrets del poble i recitaran poesies i romanços de l'autor. A les dotze del migdia, els assistents es reuniran a la llibreria Serret per presentar els guanyadors del Certamen de Literatura, els poemes 'Terres i vent' i 'Campo de ortigas'.

També al migdia, el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, presentarà dos poemaris: 'Neu, fang, rosada, constelació', publicat per El Cep i la Nansa, i 'La mano del fuego', publicat per l'editorial Candaya.

Ja a horabaixa, es farà un reconeixement dels guanyadors del concurs de poesia als jardins de la Font del Pas, i a les set del vespre Vicent Pellicer presentarà el seu llibre 'El Massís del Port, bellesa insòlita'.

Per cloure la jornada, hi ha organitzat un sopar a la Font del Pas, i a les nou del vespre començarà l'actuació de Francesc Anyó i Borja Penalba, amb 'Estellés de mà en mà'.

Desideri Lombarte

Lombarte és un dels escriptors de literatura catalana més importants de l'últim segle. Va destacar com a poeta, va escriure teatre i novel·la, i també va fer recerca històrica. Entre les seves obres es destaquen 'Pena-roja i Vallibona, pobles germans' i 'Romanços de racó de foc i poemes de vida i mort'. Una gran part dels seus llibres van ser publicats pòstumament, als anys noranta.

Com a activista, va ser un dels promotors del II Congrés de la Llengua Catalana a la Franja de Ponent, i també membre fundador i vice-president de l'Associació Cultural del Matarranya. Com a dinamitzador cultural, va participar en diversos moviments sorgits als anys vuitanta, després de la transició espanyola.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4208571/2...

Més sobre Escriptors i editors (482)