Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Volen la intercessió de Felip VI per «l'adoctrinament» de l'escola balear

Nació Digital - Xavier Vallbona 23-Ago-2014

Des de Madrid
per Xavier Vallbona
Volen la intercessió de Felip VI per «l'adoctrinament» de l'escola balear
L'Associació d'Estudiants Lliures de les Balears denuncia accions independentistes als centres educatius de les Illes
Xavier Vallbona , Madrid | Actualitzat el 23/08/2014 a les 23:59h
Arxivat a: des de Madrid, Educació, independentisme, Illes Balears
Protesta contra la política de l'executiu balear envers el català. Foto: Adrià Costa

La presidenta de l'Associació d'Estudiants Lliures de les Balears, Laura Vezal, va aprofitar la recepció que Felip VI va oferir a la societat de les Illes al Palau de l'Almudaina de Palma de Mallorca el passat set de juliol per lliurar-li una carta en què li demanava empara i que intercedís davant la constant vulneració dels drets lingüístics, de llibertat de pensament i de desenvolupament de la personalitat que, segons ella, es produeix als centres educatius de les Illes Balears.

La jove i l'Associació que representa són ferms defensors de mesures educatives impulsades des del govern de José Ramón Bauzá com el Tractament Integrat de Llengües (TIL), que defensa el castellà com a idioma vehicular a l'escola, i titllen les iniciatives per preservar la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears d'accions "polititzades i d'adoctrinament".

"He estat víctima, testimoni i he format part activa de la denúncia de la paupèrrima llibertat de desenvolupament personal que vivim als centres educatius. Aquests s'han utilitzat en horari lectiu per portar a terme actes a favor de la independència, contra personalitats, contra companys castellanoparlants i contra el dret de tots a estudiar en castellà", resa el text que Vezal va lliurar ara fa un parell de setmanes al monarca espanyol.

L'escrit aboca acusacions encara més greus sobre els docents de les escoles públiques de les Illes. Els retreu haver-la insultat i els responsabilitza d'haver impedit el desenvolupament intel·lectual i acadèmic de companys que desconeixien el català, tot afegint que també ha estat testimoni de "situacions pejoratives" de professors cap als alumnes pel "simple fet" de parlar en llengua castellana.

La Fundación Nacional Círculo Balear és al darrere

La presidenta de l'Associació d'Estudiants Lliures de les Illes Balears, Laura Vezal, ha entrat recentment a formar part del patronat de la Fundación Nacional Círculo Balear, una associació que col·labora amb entitats de la talla de la FAES. Sobta que Vezal carregui amb tanta vehemència contra l'escola pública de les Balears després d'haver estat l'estudiant amb millor nota del territori a la prova de selectivitat. Ningú no dubta de les aptituds d'aquesta jove però, de ben segur, el sistema educatiu de les Illes també haurà tingut alguna cosa a veure.
Nació Digital - Xavier Vallbona

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/7313...

Més sobre Anticatalanistes, anticatalans (antivalencians, antimallorquins...) (583)