Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

S'ha mort l'actriu Mercè Anglès, a cinquanta-tres anys

Vilaweb 13-Ago-2014

Dimecres 13.08.2014 13:05

S'ha mort l'actriu Mercè Anglès, a cinquanta-tres anys

Fou una de les fundadores de la companyia Q-ars Teatre

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

L'actriu Mercè Anglès, una de les fundadores de la companyia Q-ars Teatre, es va morir ahir a la matinada a cinquanta-tres anys, per causa d'un càncer que tenia des de feia anys i feia vuit mesos que l'havia obligada a retirar-se de la primera línia, segons que informava la revista TeatralNet. Anglès es va dedicar trenta anys a les arts escèniques, treballant amb directors com Calixto Bieito, Carme Portaceli, Magda Puyo, Ferran Madico, Oriol Broggi i Sergi Belbel.

Darrerament s'havia dedicat a la preparació de 'The breath of live', de David Hare, que protagonitzaran Mercè Arànega i Anna Güell. Ja han deixat clar que continuarien amb el projecte i l'estrenarien tal com ella volia.

Anglès va començar la carrera a Tarragona, amb directors com Pere Salabert, Ramon Simó i Pere Sagristà, i amb la companyia La Moderna, amb títols com 'La ràbia al cos' i 'Ningú no dóna un duro'. Després va formar part de la companyia Trono Villegas amb 'La nit dels oracles', 'El judici del rei carnestoltes' i 'In nomini dei'. Amb Calixto Bieito va fer la seva primera obra de Shakespeare, 'El rei Joan'.

L'any 2002 va posar en marxa, amb Anna Güell, la companyia Q-Ars Teatre, i feren obres com 'Un Sant Sopar Europeu', de Werner Schwab; 'Addictes a la xocolata, de Philipe Blasband; 'Les amargues llàgrimes de Petra Von Kant ', de R. W. Fassbinder, o 'Otel·lo i molt soroll', dirigida per Ferran Madico i Anna Lizaran.

A la televisió havia intervingut en sèries com 'Estació d'enllaç', 'Secrets de Família' i 'Laberint d'Ombres'.

El funeral es farà avui a les deu del matí al tanatori de Tarragona.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4207207/2...

Més sobre Teatre (604)