Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Compromís critica que la guia del Castell de Dénia no estiga en valencià

La Veu del País Valencià 25-Jul-2014


Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Divendres, 25 de juliol a les 11:30h Cultura

Marina Alta > Girona-Guadalest > País Valencià
Compromís critica que la guia del Castell de Dénia no estiga en valencià
El portaveu Josep Crespo considera que és un “menyspreu cap a la nostra llengua i els seus parlants” per no oferir-la en valencià i, en canvi, sí s’ha traduït a l’anglès i al francès
Comentaris 5 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (3 vots)

Imatge del castell de Dénia.
URL curta

Notícies relacionades

25.06.2014. Cap dels grups que participaran en la Festa Major de Dénia utilitza el valencià

Etiquetes
Dénia

RedactaVeu / Dénia

El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha criticat la regidora de Cultura, Pepa Font, pel que considera un “menyspreu cap al valencià i els seus parlants”, per no oferir una guia del Castell en valencià. En canvi, la guia que fins enguany estava només en castellà, s’ha traduït a l’anglès i al francès.

Des de Compromís, que es feliciten pel certificat de qualitat que acaba de rebre el monument, asseguren que “no s’entén com un monument tan important per a la nostra ciutat, i el segon més valorat per als turistes, no oferisca als seus visitants una guia en valencià”.

Tot i que la regidora de Cultura ha explicat que s’han fet les traduccions seguint la demanda del visitant, Josep Crespo considera “una falta de respecte” que la guia no estiga en la llengua dels valencians.

“No és això el que diuen les ordenances municipals ni tampoc el que diu la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, que diu que s’ha de donar preferència a la llengua pròpia”, denuncia Crespo.


Per al portaveu municipal de Compromís, “CU i PP tornen a deixar clar quin nivell d’importància té el valencià per a ells, el que haurien de fer és promocionar la llengua i no tot el contrari. Estic convençut que hi haurà molts visitants valencianoparlants que agrairien poder llegir la informació d’un monument com aquest en la seua llengua”, ha explicat.

Compromís lamenta, a més a més, “que a totes les mancances que té el Castell de Dénia -horari limitat, falta d’informació, necessitat de rehabilitació- s'afegisca ara aquesta”.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10335/com...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)