Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Maó instal·la nous senyals amb el topònim bilingüe

Diari de Balears - Mercè Pons 28-Jul-2014

Actualitat»Balears
Maó instal·la nous senyals amb el topònim bilingüe
Mercè Pons/ dB | 25 juliol 2014 Vistes: 292 vegades

Actualmente puntuada con 3 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

19 opinions
#ésMaó
6564
Imatge dels nous cartells.
25-07-2014 | Gemma Andreu
22 72 0
Print Más grande Más grande

L'Ajuntament de Maó ha instal·lat 59 senyals amb el nou topònim bilingüe (Maó-Mahón) des de l'aprovació del canvi de nom. Així ho va assegurar ahir dijous el tinent de batle de Serveis Generals, Salvador Botella, en el Ple municipal, en resposta a una de les onze preguntes formulades pel Grup Socialista.

Botella no va quantificar el cost econòmic en indicar que «no hi quantia assignada, ja que s'inclou en la modificació del catàleg corporatiu de la ciutat». Assegurava així mateix que «hem complert amb la legalitat». A més d'aquestes noves indicacions, l'Ajuntament ha col·locat mig centenar de senyals de trànsit de tot tipus amb un cost d'uns 1.800 euros.

Les reaccions

El partit socialista va qualificar aquest canvi de topònim de «capritx de qui governa» a més de considerar-lo un «ultratge legal».

El PSOE també va interpel·lar la batlessa, Agueda Reynés, sobre la demora en la resolució dels expedients als directors per part del Govern, quan es compleix un any del «fet més traumàtic» viscut a la ciutat, segons l'oposició.

L'equip de govern ha afirmat que no és competència municipal encara que «hem demanat celeritat al Govern en diverses ocasions» i va afegir que «sense treure ferro a l'assumpte, de traumàtic, qualifiquem el fracàs escolar i l'abandonament prematur».
Diari de Balears - Mercè Pons

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/m...

Més sobre Onomàstica (Toponímia, Antroponímia) (119)