Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Anticatalanistes de la Franja obliguen a retirar productes etiquetats en català

Nació Digital - ACN 24-Jul-2014

Anticatalanistes de la Franja obliguen a retirar productes etiquetats en català
El fet s'ha produït en un establiment Aldi a Barbastre
La companyia ha demanat disculpes i ha explicat que tot ha estat culpa d'un error de logística
ACN | Actualitzat el 24/07/2014 a les 16:21h
Arxivat a: Societat, Franja de Ponent, català, aldi, etiquetatge en català, anticatalanisme, no hablamos catalán

La plataforma anticatalanista aragonesa 'No Hablamos Catalán' ha agraït la cadena alemanya Aldi la seva ràpida reacció en retirar els productes que, per error, estaven etiquetats només en català al supermercat que la cadena té a Barbastre, a la Franja de Ponent. Segons expliquen des de la plataforma, el director d'Aldi a Espanya s'ha posat en contacte amb ells per demanar-los disculpes i per explicar-los que la incidència ha estat un cas puntual i que ha estat causada per un error logístic de distribució i etiquetatge ja que en l'etiquetatge havia d'aparèixer també el castellà, segons la normativa lingüística de l'Aragó. La polèmica es va iniciar fa uns dies a través de les xarxes socials.

Arran de les queixes d'alguns ciutadans a través de les xarxes socials, recollides fins i tot per El Heraldo de Aragón, el supermercat ha optat per la retirada immediata dels productes. Des de la direcció han lamentat "les molèsties que la situació, absolutament puntual, hagi pogut ocasionar als seus clients".

Un comunicat de l'empresa Aldi recull que "la incidència produïda en aquesta botiga té el seu origen en un error logístic de distribució i d'etiquetatge, ja que la presentació del producte havia de constar també en castellà". El supermercat ha volgut assegurar que "aquest error no ha afectat cap altre establiment d'Aldi a l'Aragó" i que "tots els productes al supermercat de Barbastre compleixen les normatives lingüístiques d'etiquetatge referides a l'Aragó".

Nació Digital - ACN

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/7188...

Més sobre Llengua i economia (100)