└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Prohibeixen als jutges favorables a la consulta contestar en catalÓ

El Singular Digital - Bernat Vilarˇ 22-Jul-2014

PolÝtica
22/07/2014
Consulta
Prohibeixen als jutges favorables a la consulta contestar en catalÓ
El CGPJ els obliga a tornar a escriure en castellÓ el qŘestionari sobre l'interrogatori pel suport al 9-N
Bernat Vilarˇ
Els jutges catalans que donen suport a la consulta del 9 de novembre hauran de repetir les preguntes sobre l'interrogatori en castellÓ, tal i com els ho ha exigit el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que els investiga per pronunciar-se a favor de la consulta, tal i com publica avui el Diari ARA.

El Promotor de l'Acciˇ DisciplinÓria del CGPJ, Antonio Jes˙s Fonseca-Herrero, va enviar un escrit als vuit jutges el 14 de juliol per obligar-los a escrure de nou les respostes, ara en castellÓ: "Tots els informes s'han de trametre signats i redactats en castellÓ", diu l'escrit que ha enviat al president del TSJC, Miguel ┴ngel Gimeno.

Fonseca-Herrero va remetre un qŘestionari el passat 18 de juny al Tribunal Superior de JustÝcia de Catalunya (TSJC) perquŔ els jutges signants del manifest pro-consulta aclarissin els termes del seu suport al 9-N. Tal i com recull l'ARA, 21 dels 33 jutges ni tan sols han contestat, tot i que l'interrogatori tenia data de 18 de juny i donava un termini de deu dies per fer-ho, segons el citat escrit del Promotor de l'Acciˇ disciplinÓria. Ara Fonseca-Herrero exigeix que ho facin abans de cinc dies.
El Singular Digital - Bernat Vilarˇ

Origen


http://www.elsingular.cat/cat/notices/20...

MÚs sobre Llengua i JustÝcia (europea, metropolitana i colonial) (641)