Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Arrenca el XIII Campus Universitari de la llengua catalana, que té lloc a Andorra i Girona

Institut Ramon Llull 11-Jul-2014

Llengua. Andorra i Girona, 11/07/2014
Arrenca el XIII Campus Universitari de la llengua catalana, que té lloc a Andorra i Girona
Un any més, una trentena d’estudiants de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior participaran al Campus universitari de la llengua catalana que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull del 13 al 27 de juliol. Diumenge arriben a Barcelona els participants al Campus, que passaran la primera setmana a Andorra la Vella i la segona a Girona, procedents de països europeus (Alemanya, Espanya, Estònia, Itàlia, Regne Unit, Sèrbia, República Txeca...), americans (Canadà, Estats Units) i africans (Egipte).
Share on twitter Share on facebook More Sharing ServicesCompartiu
Imprimir

Els 29 participants del XIII Campus universitari
Zoom
Els 29 participants del XIII Campus universitari
Imatges

El Campus universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure, la possibilitat d'integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra. Aquesta immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà permet als participants poder viure plenament en català durant uns dies.

El programa del Campus inclou trenta hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i quinze més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres i durant els caps de setmana es realitzen activitats culturals i de lleure (excursions, itineraris culturals, visita a monuments històrics, etc.) per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra. Finalment, també tindran lloc diverses trobades amb estudiants de la Universitat de Girona per afavorir la pràctica oral de la llengua catalana.

La inauguració oficial del Campus es farà el dia 14 a les 9.30h a la Casa Comuna d’Andorra la Vella, que comptarà amb la presència d’Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Roser Suñé, ministra d’Educació i Joventut d’Andorra, i Meritxell Gallo, directora del Departament d’Ensenyament Superior i Recerca del govern andorrà.

D’entre les activitats més destacades a Andorra, el dimarts 15 a les 22h els participants presenciaran l’espectacle a l’aire lliure “Scalada. Mater Natura” de la companyia Cirque du Soleil. El divendres 18 a les 12.30h, Joan Sans, cap de l’Àrea de Política Lingüística del Govern d’Andorra, oferirà una conferència sobre la situació de la llengua catalana al Principat. Un cop a Girona, els estudiants podran assistir a la xerrada “Catalunya en un tombant de la història, 1700-1714”, a càrrec de Joaquim Nadal el dilluns 21 a les 12.30h, i el dimecres a les 18h se’ls portarà per una ruta temàtica sobre Josep Pla a Calella de Palafrugell.

En el marc de la cloenda del campus, hi ha programada una conferència a càrrec de Josep Roca, el cap de sala del Celler de Can Roca, que parlarà sobre innovació, creativitat i recerca en el restaurant gironí. Per acomiadar l’estada, el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, intervindran en el discurs de cloenda previ al lliurament de diplomes. Meritxell Gallo, directora del Departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Govern d’Andorra, i Jörg Zimmer, vicerector de Política Internacional de la Universitat de Girona, també participaran de la sessió de clausura del campus.

Institut Ramon Llull

Origen


http://www.llull.cat/catala/actualitat/n...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)