Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Dos joves txecs són 15 dies a Alcúdia per practicar el català i conèixer el municipi

ANL Ajuntament d'Alcúdia 18-Jul-2014

Jana Zezulkova i Jakub Sváb són els noms de dos joves txecs que estaran a Alcúdia entre el 12 i el 28 de juliol per l'acord que té l'Ajuntament amb el Lectorat de Català de la Universitat Carolina de Praga, que depèn del Govern d'Andorra. És una activitat de l'Àrea de Normalització Lingüística, que dirigeix la regidora Carme Garcia.

Un any més l'Ajuntament d'Alcúdia ha oferit dues beques per a dos estudiants de català del Lectorat de Praga perquè puguin conèixer el nostre municipi i altres parts de Mallorca, i alhora puguin practicar la llengua catalana, que han après al seu país.

Les beques inclouen l'allotjament i la manutenció i un extens programa que inclou col·laboracions amb els diferents departaments municipals, visites turístiques, excursions, actes culturals, tot emmarcat en les festes patronals de Sant Jaume, que avui comencen.

Na Jana Zezulkova és estudiant de Filologia Hispànica, amb molt bon nivell de català, ja va gaudir d'una mateixa beca al poble de Ferreries de Menorca però no coneixia Mallorca, i en Jakub Sváb, estudiant de Dret, coneixia Mallorca de la darrera edició que es va fer del Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra, que va organitzar l'Institut Ramon Llull i el Govern d'Andorra, entre el 2002 i el 2012. A partir de l'any passat amb la sortida del Govern de les illes Balears de l'IRL es va reestructurar el Campus i ja no fa estada a Mallorca.


ANL Ajuntament d'Alcúdia

Imatges relacionades

Damunt la penya del Migdia, amb una vista esplèndida de bona part de la península d'Alcúdia

Més sobre Política Lingüística Ajuntament d'Alcúdia (37)