Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La revisora de Renfe que va fer baixar un avi perquè era català treballarà sota supervisió d'un company

Vilaweb 12-Dec-2013Dijous 12.12.2013 19:01

La revisora de Renfe que va fer baixar un avi perquè era català treballarà sota supervisió d'un company

La companyia s'ha posat en contacte amb l'home per demanar-li disculpes i comprometre's a informar-lo de l'evolució de l'expedient informatiu

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

La revisora que va fer aturar un tren de Renfe i va fer-ne baixar un avi i el seu nét pel fet de ser catalans haurà de treballar sota la supervisió de personal de Renfe mentre s'aclareixin els fets. És una de les mesures que la companyia ha pres després de la queixa que l'home va presentar divendres.

Renfe s'ha posat en contacte amb l'home per demanar-li disculpes i li ha assegurat que aquestes conductes no formen part de la política d'empresa de la companyia. A més, s'ha compromès a informar-lo de l'evolució de l'expedient informatiu.

Els fets

Josep Maria Sagrera, gironí de setanta-dos anys, anava amb un tren Talgo, dijous passat, de Barcelona a Girona. L'acompanyava el seu nét de quatre anys. No havia comprat el bitllet pel nen perquè no sabia que hagués de pagar. Va ser després de buscar els diners i d'haver pagat l'import a la revisora --a qui es va adreçar primer en català i després va canviar al castellà-- que aquesta va fer aturar el tren a Montcada i Reixac i els va fer baixar.

Segons l'home, la treballadora els va dir que tenia 'mania als catalans' i que els feia baixar 'pels seus collons'. L'endemà, Sagrera va presentar una queixa a la companyia pel tracte rebut.

Treballar sota supervisió

Ara la companyia haurà d'escoltar la versió de la revisora i també cercarà testimonis que puguin avalar l'una versió o l'altra.

Mentre no s'aclareixen els fets, Renfe ha decidit que aquesta dona treballaria sota la supervisió de personal de Renfe. És a dir, que no anirà sola sinó que un altre treballador l'acompanyarà durant el seu torn per supervisar la feina que fa.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4161678/2...

Més sobre Discriminació lingüística (411)

Destacats