Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El poble de Medinyà recorda la figura de Modest Prats

Vilaweb 10-Jul-2014

Dijous 10.07.2014 06:00

El poble de Medinyà recorda la figura de Modest Prats

La Revista de Girona hi presenta el dossier 'Modest Prats, dotze visions', amb articles de personatges destacats de la cultura dedicats al capellà i lingüista

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El poble de Medinyà (Gironès) fa un homenatge avui al vespre el capellà, lingüista, teòleg i docent Modest Prats (1936-2014), que fou rector d'aquest municipi i autor del llibre 'Homílies de Medinyà'. L'acte es fa a la seu social i hi participen persones properes a Prats i coneixedors de la seva trajectòria. La Revista de Girona també hi presenta el dossier 'Modest Prats, dotze visions', publicat a l'últim número.

És un conjunt d'articles dedicats a Prats, amb les visions de Josep M. Fonalleras, Josep M. Nadal, Xavier Folch, Antoni Puigverd, Dolors Oller i Narcís Comadira.

A l'acte, hi intervindran la professora d'educació de la UdG Margarida Falgàs; el pedagog Salomó Marquès; l'activista cultural Guillem Terribas; l'escriptor i coordinador del dossier de Revista de Girona, Josep Maria Fonalleras; i el director de la publicació, Xavier Cortadellas.

Modest Prats i Domingo va néixer el 1936 a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) i es va morir el 31 de març passat. Professor de filologia catalana a la Universitat de Girona fins el 2002, es va dedicar a l'estudi de la llengua catalana i hi aportà tot un seguit d'obres valuoses, entre les quals es destaca la 'Història de la llengua catalana', elaborada en col·laboració amb Josep Maria Nadal. Es va convertir en un punt de referència pel que fa a la recerca, l'anàlisi i el debat sobre la realitat del català i les perspectives de futur.

També va ser membre de l'Institut d'Estudis Catalans i del consell plenari del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, i el 2004 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.Més informació:

Modest Prats, l'homenatge (30-10-2011)

L'eminent filòleg Antoni Maria Badia i Margarit va escriure el 2005 una semblança (pdf) de Modest Prats
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4202755/2...

Més sobre Escriptors i editors (482)