Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Convivencia Cívica no pot amb el català a les universitats

Racó Català 8-Jul-2014


Inici 
Notícies 
Societat

Notícia
Convivencia Cívica no pot amb el català a les universitats
El Tribunal Suprem tomba el recurs de l'entitat espanyolista sobre el decret que regula el coneixement del català per part del professorat universitari
Societat 08.07.2014 13.00 h

383
 0
9
7
1

La Plataforma per la Llengua, juntament amb la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural i dues Universitats, van personar-se a favor d'aquest decret davant el recurs de cassació que va presentar Convivencia Cívica Catalana al Tribunal Suprem de Justícia

El Tribunal Suprem de Justicia ha desestimat el recurs presentat per part de l'associació Conviencia Cívica en contra el decret aprovat pel govern tripartit l'any 2010 que regularà el coneixement del català entre el professorat universitari. La Plataforma per la Llengua celebra la decisió d'aquest Tribunal, que deslegitima la capacitat d'aquesta associació per interposar aquest recurs i que avala la política lingüística de la Generalitat i reforça el paper del català a les nostres universitats.

L'associació Convivencia Cívica va interposar aquest recurs de cassació davant el qual la Plataforma per la Llengua, la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural i dues Universitats catalanes van personar-se a favor d'aquest decret que té com a objectiu regular l'ús del català entre el professorat universitari. El recurs ja va ser tombat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'any 2012 i, per tant, la decisió del Tribunal Suprem és la segona que avala el decret. Convivencia Cívica Catalana haurà d'assumir els costos del procés.

A Catalunya, les universitats públiques imparteixen el 55% de les classes en català i, al País Valencià, no superen el 25% (dades de l'InformeCAT 2014)
Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/34280/...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)